ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έτοιμη η «λειτουργική» λεωφόρος Δημοκρατίας

Εικόνα του άρθρου Έτοιμη η «λειτουργική» λεωφόρος Δημοκρατίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2016, 18:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με φόντο την καυτή άσφαλτο, που μόλις έμπαινε στον δρόμο, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος... παρουσίασαν τη λεωφόρο Δημοκρατίας που βρίσκεται στα όρια των Αμπελοκήπων με τη Νέα Ζωή.

Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που ξεκινά από τον κόμβο των Καρδαμιτσίων και καταλήγει στη λεωφόρου Γράμμου. Το κάτω μέρος της λεωφόρου ήταν όμως αδιαμόρφωτο για πολλά χρόνια. Η ολοκλήρωση του έργου αποτελούσε επίμονο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Μετά από 25 περίπου χρόνια, η λεωφόρος Δημοκρατίας, με νησίδα στη μέση και θέσεις πάρκινγκ, είναι έτοιμη. Ή πιο συγκεκριμένα, σχεδόν έτοιμη. Κι αυτό επειδή ένα τμήμα 100 μ. δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα διαδικασίες απαλλοτρίωσης ακινήτων. Ο Δήμος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει έναν παράλληλο δρόμο ως μέρος της λεωφόρου Δημοκρατίας. Έτσι, 100 μ. πριν από την κατάληξη της Δημοκρατίας στη Γράμμου, η λεωφόρος γίνεται... δύο δρόμοι, με την κάθοδο στα δεξιά και την άνοδο στα αριστερά. Προς το παρόν, δηλαδή, μιλάμε για μια λειτουργική λεωφόρο Δημοκρατίας. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού; Ο κ. Λιόντος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι το τμήμα αυτό θα γίνει όταν κλείσει η εκκρεμότητα με τις απαλλοτριώσεις.

Με εξαίρεση τα 100 αυτά μέτρα, η λεωφόρος Δημοκρατίας έρχεται να αποτελέσει έναν οδικό άξονα που αναβαθμίζει σημαντικά την περιοχή. «Ο δήμος προχωρά παρεμβάσεις σε πολλές γειτονιές τις οποίες τις αντιμετωπίζει ισότιμα» δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά το οδικό έργο σε Βηλαρά-Βαλαωρίτου-28ης Οκτωβρίου. Ο κ. Λιόντος ανακάλεσε στη μνήμη του την περίοδο των πλημμυρών στην περιοχή της λεωφόρου Δημοκρατίας. «Είχαμε δώσει τότε την υπόσχεση ότι το έργο θα γίνει και έγινε» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back