Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

570.000 ευρώ για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Εικόνα του άρθρου 570.000 ευρώ για το Νοσοκομείο Πρέβεζας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2020, 21:04
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με το ποσό των 570.000 ευρώ θα ενισχύσει το Νοσοκομείο Πρέβεζας η Περιφέρεια Ηπείρου, με το Περιφερειακό Συμβούλιο να δίνει την έγκρισή του. Το ποσό αυτό προέρχεται από την κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης των 10 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών προς τις Περιφέρειες για αντι-Covid δράσεις.

Το Νοσοκομείο Πρέβεζας υπολείπεται ιδιαίτερα των άλλων νοσοκομείων της Ηπείρου, με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη να κάνει λόγο για «τριτοκοσμική κατάσταση». Είναι γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή σε αυτή τη νοσοκομειακή δομή. Οι προσπάθειες του παρελθόντος για κατασκευή νέου νοσοκομείου δεν κατέληξαν πουθενά, ενώ το υπάρχον νοσοκομείο, μέσα στα χρόνια, υποβαθμίστηκε τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών με το προσωπικό να λιγοστεύει.

Η περιφερειακή αρχή ανακοίνωσε ότι για τις εργασίες αναβάθμισης του νοσοκομείου θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σε μια σύντομη ενημέρωση που έκανε ο κ. Καχριμάνης, έγινε γνωστό ότι μέχρι έχουν διατεθεί 12 εκατ. ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και περίπου 1,7 εκατ. ευρώ από την κοινοτική πρωτοβουλία Interreg για την ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back