Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

53 οι θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ στην πόλη

Εικόνα του άρθρου 53 οι θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ στην πόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2018, 16:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στον επανακαθορισμό των θέσεων πάρκινγκ για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά και από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η όλη διαδικασία γίνεται σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Α.με.Α Ιωαννίνων και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Από τη συνεργασία των φορέων με τον Δήμο Ιωαννιτών, οι θέσεις ΑμεΑ στην πόλη ανέρχονται σε 53, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Βασιλείου να δηλώνει ότι υπάρχουν περιθώρια χωροθέτησης και νέων θέσεων στο μέλλον. Όπως είπε η αντιδήμαρχος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, οι θέσεις για ΑμεΑ προσδιορίστηκαν σε σημεία όπου υπάρχει συνάθροιση κοινού, σχολεία, πλατείες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας. Διευκρίνισε δε ότι οι προτάσεις για τις θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ, πριν φτάσουν για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, περνούν από δύο δημοτικές επιτροπές. «Πάντα στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου και της πληροφόρησης του πολίτη, αλλά και του επισκέπτη αυτού του Δήμου, κάποιος, κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης, μπορεί να εντοπίσει τις συγκεκριμένες θέσεις και στην ιστοσελίδα του Δήμου, στη θεματική ‘ποιότητα ζωής’» τόνισε η κ. Βασιλείου. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου Α.με.Α.  Ιωαννίνων Αστερινός Μάνθος ανέφερε πως η επικαιροποίηση των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ ήταν αναγκαία «καθώς η πόλη μας αλλάζει». Ο κ. Μάνθος μίλησε και για τις θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ που χωροθετούνται μπροστά από ιδιωτικές επιχειρήσεις, καταθέτοντας την άποψη πως αυτή η πρακτική δεν συνάδει με το πνεύμα του νομοθέτη για την πρόσβαση των ΑμεΑ, όταν δεν τηρούνται άλλες προϋποθέσεις. «Φανταστείτε ένα ιδιωτικό ιατρείο να αιτείται χωροθέτηση γενικής θέσης στάθμευσης για Α.με.Α και, όταν πας για αυτοψία στο χώρο, να διαπιστώνεις ότι έχει σκαλιά για να το προσεγγίσεις. Η επαγγελματική ενασχόληση με τα Α.με.Α. προϋποθέτει την επιλογή κατάλληλων χώρων και την εύλογη μεταβολή αυτών ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αναπήρων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάνθος. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back