ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

+500 δέντρα στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου +500 δέντρα στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2022, 16:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πεντακόσια δέντρα φύτεψε σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών, με πρωτοβουλία του τμήματος Πρωτογενούς Τομέα-Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας του Περιβάλλοντος και τη συνδρομή εθελοντών. Στη φύτευση πήρε μέρος και ο ίδιος ο δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις έμφορτες συμβολισμών πρωτοβουλίες.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο «πράσινα» είναι τα Ιωάννινα;

Τα δέντρα διέθεσε δωρεάν το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο ενός μνημονίου συνεργασίας που έχει με τον Δήμο, για δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Τα δέντρα φυτεύτηκαν –μεταξύ άλλων- στις εξής περιοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: Πάρκο Γηροκομείου, Πάρκο Λακκωμάτων, Αθλητικό Κέντρο και Λόφος Κιάφας, Λόφος Ψιλή Γορίτσα, Παραλίμνια περιοχή, στις Δημοτικές Ενότητες του Λεκανοπεδίου (Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, Βασιλικής, Μπάφρας, Δροσοχωρίου, Ηλιόκαλης, Πλατανιάς), στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής και στο Γενικό Λύκειο Ανατολής.

Μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας τόνισε ότι ανταποκρίθηκαν όλες οι περιβαλλοντικές εθελοντικές οργανώσεις και οι σχολικές μονάδες και ότι η δράση θα επαναληφθεί. Ζήτησε δε να προστατευτούν τα δέντρα. Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης πρόσθεσε ότι «η εκπαίδευση και τα σχολεία μπορούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο ώστε να αναπτυχθεί περιβαλλοντική συνείδηση» και ο Δημήτρης Γκόλας, υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου αναφέρθηκε στις πολιτικές της Κοινότητας για την αύξηση του πρασίνου σημειώνοντας ότι τα 500 δέντρα που φυτεύθηκαν στην πόλη, προστίθενται στο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Τάσος Ποντίκης είπε: «Για μας τους μελισσοκόμους τα δέντρα είναι η πηγή του εισοδήματός μας. Οφείλουμε και θέλουμε να τα προστατεύσουμε καθώς η κλιματική αλλαγή είναι εδώ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back