Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

420.000 ευρώ για τα προκάτ σχολεία

Εικόνα του άρθρου 420.000 ευρώ για τα προκάτ σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2020, 23:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ιωαννιτών για την ανέγερση (ή καλύτερα εγκατάσταση) σχολικών μονάδων –του 1ου νηπιαγωγείου που σήμερα στεγάζεται στο συγκρότημα του Καπλάνειου και του Ειδικού Σχολείου ΣΑΠ-  σε χώρο του παλαιού «Χατζηκώστα» ενέκρινε σήμερα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών έχει εγκρίνει τη σχετική προγραμματική σύμβαση εδώ και τρεις μήνες, από τις αρχές Αυγούστου (διαβάστε εδώ)…

Η προγραμματική σύμβαση είναι διετής και φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου. Η έκταση όπου θα γίνουν οι σχολικές μονάδες, παραχωρήθηκε το 2018 στον Δήμο Ιωαννιτών με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 419.000 ευρώ, με την Περιφέρεια Ηπείρου να διαθέτει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, περίπου 340.000 ευρώ για την εγκατάσταση των δύο προκάτ  κτιρίων. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα διαθέσει από την πλευρά του 80.000 ευρώ για εργασίες, όπως είναι η περίφραξη και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου των σχολείων.

Πέραν όμως των 419.000 ευρώ, υπάρχουν και τα δύο προκάτ κτίρια, 210 τ.μ. το καθένα, τα οποία η Περιφέρεια Ηπείρου τα είχε αγοράσει πριν από λίγα χρόνια έναντι 150.000 ευρώ.


* Φωτο αρχείου: από την κατεδάφιση ερειπωμένων κτιρίων σε έκταση του παλαιού Χατζηκώστα όπου θα τοποθετηθούν τα προκάτ κτίρια

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back