ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα προκάτ σχολεία έχουν ανάδοχο

Εικόνα του άρθρου Τα προκάτ σχολεία έχουν ανάδοχο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2021, 19:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και με την αιτιολογία του «κατεπείγοντος», προχώρησε από την Περιφέρεια Ηπείρου η διαδικασία της ανάθεσης για την «ανέγερση» σχολικών μονάδων, του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων και του Σχολείου Αναπήρων Παιδιών, σε έκταση του παλαιού «Χατζηκώστα».

Το έργο είχε προϋπολογισμό 339.000 ευρώ, με την οικονομική επιτροπή να αναδεικνύει σήμερα τον ανάδοχο, ο οποίος έδωσε έκπτωση 13%.

Σύμφωνα με προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, η πρώτη αναλαμβάνει τις εργασίες τοποθέτησης των δύο προκάτ σχολικών κτιρίων με χρηματοδότηση ύψους 339.000 ευρώ. Τα προκάτ κτίρια τα είχε αγοράσει η Περιφέρεια Ηπείρου πριν από τρία χρόνια. Τα κτίρια αυτά φυλάσσονται σήμερα στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Κατσικά, δίπλα από τα ΤΟΛ.

Περιφέρεια και Δήμος Ιωαννιτών ευελπιστούν ότι τα νέα σχολεία θα είναι έτοιμα την ερχόμενη σχολική χρονιά. Ο Δήμος Ιωαννιτών, από την πλευρά του, έχει αναλάβει την περίφραξη και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, έχοντας προϋπολογίσει ένα ποσό 80.000 ευρώ.


* Τα προκάτ κτίρια στο πρώην στρατόπεδο Κατσικά

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back