Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 10-07-2019, 08:11
ΕΛΛΑΔΑ

Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε σαφείς τις διαθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μη διατηρήσει την ηγεσία της αστυνομίας.

Ο νέος υπουργός εξώθησε πρακτικά την ηγεσία σε παραίτηση, καθώς συγκάλεσε σύσκεψη χωρίς τη συμμετοχή της.

Λίγο αργότερα, «διαρροή» στο ΑΠΕ από κυβερνητικής πλευράς, ανέφερε «ότι στις περιπτώσεις αλλαγής κυβέρνησης είθισται ο Αρχηγός να θέτει την παραίτησή του στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για να την διευκολύνει, αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν την Τετάρτη και για όποιες αλλαγές θα ενημερώσει σχετικά ο ίδιος ο υπουργός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος υπέβαλε τελικά την παραίτησή του αργά χτες το βράδυ.

Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται προκάλεσαν την αντίδραση της τέως υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία  δήλωσε ότι «σε λίγες ώρες μετά από ‘αντικειμενική’ αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς».


Παραιτήσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σε συναντήσεις τους με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Μιχάλης Ψύλος. Ο κ. Πέτσας τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου διεξαχθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους.200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα