Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξενοδόχοι Ιωαννίνων: Άλλο ένα αίτημα προς τον υπουργό Τουρισμού

Εικόνα του άρθρου Ξενοδόχοι Ιωαννίνων: Άλλο ένα αίτημα προς τον υπουργό Τουρισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2023, 17:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων ζητούν, με επιστολή τους, από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια (με τον οποίο οι σχέσεις έχουν υπάρξει και τεταμένες…), να ενταχθούν τα Γιάννενα στο πρόγραμμα του ΕΟΤ που περιλαμβάνει συμφωνίες με 10 αεροπορικές εταιρίες «για την ενίσχυση των χειμερινών προορισμών». 

Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνιών με 10 αεροπορικές εταιρείες για επιπλέον αεροπορικές συνδέσεις τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη αναφορά για τους προορισμούς, το αίτημα όμως των ξενοδόχων μαρτυρά ότι τα Γιάννενα δεν είναι σε αυτούς.

Βέβαια, η λογική του υπουργείου είναι η ενίσχυση των ήδη «ισχυρών παραγόντων», ανά περιοχή και όχι η τόνωση της ασθενικής, έως ανύπαρκτης αεροπορικής τουριστικής δραστηριότητας, τον χειμώνα, στα Γιάννενα.

Η Ένωση Ξενοδόχων επαναλαμβάνει τα συνήθη επιχειρήματα για τα χαρακτηριστικά του τουρισμού στα Γιάννενα, «φουσκώνει» κάποια άλλα, όπως για παράδειγμα ότι «το διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, αποτελεί πύλη εισόδου και εξόδου στη Βορειοδυτική Ελλάδα, βρίσκεται στη συμβολή τριών διεθνών οδικών αξόνων και στην καρδιά της ραγδαίας ανερχόμενης ενδοχώρας της Ηπείρου», πράγματα που είτε δεν ισχύουν καθ’ ολοκληρία ή είναι δυνητικές προϋποθέσεις.

Μάλιστα, χρησιμοποιεί τα στατιστικά στοιχεία του 2022, συγκρίνοντας όμως με το 2021, χρονιά περιορισμών και μέτρων λόγω covid…

Εν τέλει, η Ένωση Ξενοδόχων ζητάει την ένταξη του νομού Ιωαννίνων «γνωρίζοντας πως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στήριξης της τοπικής οικονομίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back