ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκινά… το 1,5 χλμ. της οδού Πανεπιστημίου

Εικόνα του άρθρου Ξεκινά… το 1,5 χλμ. της οδού Πανεπιστημίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2018, 19:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η οδός Πανεπιστημίου είναι ο δρόμος που ενώνει την Παράκαμψη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την πανεπιστημιούπολη μέσω του Νεοχωρόπουλου και που χρησιμοποιείται εναλλακτικά από πολλούς οδηγούς αντί της κεντρικής οδού Νιάρχου. Ο δρόμος αυτός ετοιμάζεται να ανακατασκευαστεί μετά τη σύμβαση που υπέγραψαν σήμερα στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο ανάδοχος του έργου, παρουσία του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Τσαμπαλά και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Νεοχωρόπουλου Αρσένη Κάτσενου. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως υπενθυμίζει η δημοτική αρχή στη σημερινή της ανακοίνωση, το υπουργείο Υποδομών είχε εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ. Λίγους μήνες μετά, κι αφού προηγήθηκαν συναντήσεις του Δημαρχείου με τα αρμόδια υπουργεία, ήρθε η συμπληρωματική, απαιτούμενη πίστωση των 400.000 ευρώ με έγκριση του υπουργείου Οικονομίας.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη αυτή καθώς δείξαμε πως με τον τρόπο με τον οποίο διεκδικήσαμε τη χρηματοδότηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου καταφέραμε να πείσουμε τόσο για την αρτιότητα της μελέτης όσο και για την αναγκαιότητα υλοποίησής του» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μπέγκας, απευθύνοντας ευχαριστίες στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή και τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε.

Η ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου περιλαμβάνει εργασίες οδοποιίας, οδοφωτισμού και αποχέτευσης όμβριων υδάτων.

Σήμερα η οδός Πανεπιστημίου σε όλο το μήκος των 1520 μ., έχει κατάστρωμα από ασφαλτοτάπητα σε πλάτος που κυμαίνεται από 6 έως 7 μέτρα περίπου. Επίσης σε όλο το μήκος της δεν υφίστανται πεζοδρόμια εκατέρωθεν ενώ δεν είναι κατασκευασμένο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων και δημοτικό δίκτυο οδοφωτισμού παρά μόνο φωτιστικά σώματα επί στύλων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το γεγονός της μη ύπαρξης δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων καθώς τα επιφανειακά νερά, λόγω και της αρκετά μεγάλης κλίσης της οδού, δημιουργούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Η αναγκαιότητα της βελτίωσης-κατασκευής της οδού Πανεπιστημίου είναι επιτακτική καθώς η κατάσταση του υφιστάμενου καταστρώματος λόγω της προαναφερόμενης μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης δεν είναι ικανοποιητική σε πολλά σημεία της ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και θα βελτιώσει την ασφαλέστερη κίνηση των πεζών της περιοχής» σημειώνει ο Δήμος Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back