ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξανά «όχι» στις εξορύξεις, από τα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Ξανά «όχι» στις εξορύξεις, από τα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2023, 19:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όχι το ίδιο μαζικό με προηγούμενα, αλλά πολύ αξιοπρεπές και μαχητικό, ήταν το συλλαλητήριο κατά των εξορύξεων που έγινε στα Γιάννενα, σήμερα, 17 Ιουνίου.

Η προοπτική χωροθέτησης των ερευνών στη Γιουργάνιστα του Δήμου Ζίτσας, σε συνδυασμό με την επαμφοτερίζουσα στάση των αυτοδιοικητικών αρχών, αλλά και τη σιωπή των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων, ξεσήκωσε και πάλι τις αντιδράσεις για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Στο συλλαλητήριο πήρε μέρος αρκετός κόσμος, ο καιρός κράτησε και στην πορεία, ήρθε και λίγο περισσότερος, συνολικά περί τα 900-1000 άτομα περίπου.

Παρουσία είχαν όλες οι πρωτοβουλίες και συνελεύσεις των Ιωαννίνων, αλλά και κοντινών περιοχών-πρωτοβουλίες κατά της δημιουργίας αιολικών πάρκων σε περιοχές της Ηπείρου, υδροηλεκτρικών φραγμάτων κ.λπ.

Παρόντα ήταν επίσης τα κόμματα και οι οργανώσεις της αριστεράς, στο σύνολό τους σχεδόν, από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το ΜέΡΑ25, μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις μ-λ οργανώσεις και κόμματα, τις αντιεξουσιαστικές πρωτοβουλίες και συνελεύσεις.

Παρώνέδωσε και το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, αλλά και αυτοδιοικητικές παρατάξεις, παλιές και νέες.

Το συλλαλητήριο, που κατέθεσε ακόμα ένα ρητό «όχι» στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, «οδήγησε» ο δράκος της «Αντράλας» και το συνόδευσαν οι ήχοι του κλαρίνου, όπως γίνεται κάθε φορά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back