ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξανά απεργία στον Δήμο Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου Ξανά απεργία στον Δήμο Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2020, 17:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ιωαννιτών, την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Η απόφαση ήρθε μετά την «πολύ μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, των εργαζόμενων στην πρωινή βάρδια αλλά και η συζήτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής (Δευτέρα) συγκέντρωσης στο εργοτάξιο», σύμφωνα με το σύλλογο, ο οποίος καλεί και σε συγκέντρωση στο εργοτάξιο, στις 10 το πρωί.

Διαβάστε επίσης: 946 μέρες άδειας και 332 ρεπό χρωστούμενα 


Παράλληλα, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 2ωρη απεργία σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του νομού Ιωαννίνων την Τρίτη, 28 Ιουλίου, «προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10πμ στο εργοτάξιο, κατόπιν απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο».

Η αφορμή της κινητοποίησης είναι η αλλαγή των προγραμμάτων εργασίας, ώστε να «βγαίνουν» χρηματικά οι βραδινές βάρδιες, αλλά και να γίνεται κανονικά η καθαριότητα στις πρωινές.

«Η αλλαγή του ωραρίου στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννιτών ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας της διοίκησης να φροντίσει να επαρκεί η πίστωση για την αποζημίωση κατά τη νυχτερινή εργασία των συναδέλφων συμβασιούχων αλλά και η αδιαλλαξία της διοίκησης να βρει λύση στο πρόβλημα», σύμφωνα με το σύλλογο εργαζόμενων στους ΟΤΑ, σκοπεύει, μεταξύ άλλων, να «φέρει ακόμα γρηγορότερα την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ως ‘λύση’ σε μια υπηρεσία που ‘δεν μπορεί να λειτουργήσει’».

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι πρόβλημα είναι οξύτερο για τις γυναίκες εργαζόμενες «που καλούνται να δουλέψουν βράδυ στην καθαριότητα, και οι οποίες δεν έχουν κάποια δομή να απευθυνθούν για τη φύλαξη των παιδιών το βράδυ, αφού ολόκληρη η ζωή τους ήταν προγραμματισμένη να δουλεύουν οι ίδιες το πρωί».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «το 2020 υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύουμε με σταθερό ωράριο και να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της γυναικείας φύσης. Υπάρχουν οι δυνατότητες να δουλεύουμε με ασφάλεια  και χωρίς να επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα και το περιβάλλον».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back