Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

28 τόνοι αλάτι, τα ρέματα και οι τάφροι

Εικόνα του άρθρου 28 τόνοι αλάτι, τα ρέματα και οι τάφροι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2019, 17:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις προετοιμασίες του για τον χειμώνα κάνει ο Δήμος Ζίτσας. Σήμερα έγινε η συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας, με τον δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο να ιεραρχεί τις προτεραιότητες.

Όπως είπε, ο Δήμος ολοκλήρωσε τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων και κεντρικών φρεατίων ομβρίων σε κοινότητες. Επίσης, στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την προμήθεια 28 τόνων αλατιού, ενώ οι  οικονομικές υπηρεσίες την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την καταγραφή των ιδιωτών που διαθέτουν μηχανήματα και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου για αποχιονισμό, ρίψεις αλατιού κ.α. σε έκτακτες περιπτώσεις.

Ο κ. Πλιάκος ζήτησε από την εκπρόσωπο του Δασαρχείου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τον καθαρισμό των ρεμάτων που βρίσκονται εντός οικισμών από φερτά υλικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η δασολόγος απάντησε ότι «το Δασαρχείο  επιτρέπει υπό προϋποθέσεις και με αδειοδοτήσεις  τον καθαρισμό των ρεμάτων που βρίσκονται σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, ενώ για τα ρέματα εντός οικισμών δεν έχει αρμοδιότητα».

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος. «Έχω εμπιστοσύνη στον Δήμο Ζίτσας. Η αντιπυρική περίοδος κύλησε ομαλά. Είμαστε προετοιμασμένοι και για τον χειμώνα» ανέφερε. Παρόντες και ο διοικητής του 2ου πυροσβεστικού σταθμού  Ιωαννίνων Φώτης Δεληγιάννης, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Νίκος Κοκκίνης, ο διοικητής του 8ου ΛΑΠ Ιωάννης Μέγας, ο γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού Δημήτρης Αλεξίου κι άλλοι. Όλοι διαβεβαίωσαν για την ετοιμότητά τους. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back