ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

27 Ιουνίου 2013: Η μέρα που ο Αντετοκούνμπο ξεκίνησε να γίνεται... Giannis

Εικόνα του άρθρου 27 Ιουνίου 2013: Η μέρα που ο Αντετοκούνμπο ξεκίνησε να γίνεται... Giannis
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2022, 01:02
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στις 27 Ιουνίου 2013, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό. Οι περισσότεροι σκάουτ είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μόνο μια χούφτα παιχνίδια αυτοπροσώπως ή μέσω σπάνιων βίντεο στο διαδίκτυο.

Εννιά χρόνια αργότερα, ο νο. 15 σε εκείνο το ντραφτ του NBA, έχει κερδίσει δύο-στη σειρά μάλιστα- βραβεία MVP και έγινε μόνο ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη και κορυφαίου αμυντικό παίκτη της χρονιάς την ίδια σεζόν.

Κυρίως όμως -το 2021- οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα, κάτι που κατάφερε η ομάδα του Μιλγουόκι 50 χρόνια μετά. Κι όλα αυτά ενώ είναι ακόμα 27 ετών.

Σήμερα συμπληρώνονται εννιά χρόνια από εκείνη την ημέρα, όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε τη διαδρομή του προς την κορυφή και ξεκίνησε να γίνεται Giannis.

Την περασμένη εβδομάδα έκανε πρεμιέρα της ταινίας «Rise: The History of Antetokounmpo», στο Χόλιγουντ. Μία ταινία, που εξιστορεί τις περιπέτειες της οικογένειας, επικεντρώνεται στην ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με έμφαση στα παιδικά χρόνια του, στο ταξίδι της οικογένειάς του στην Ελλάδα, στο όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τα τρία αδέλφια του, τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα στο ΝΒΑ.

Όταν έφτασε στη Νέα Υόρκη για τα Draft, έπρεπε να καταλάβει πώς λειτουργούσαν όλα. Χρειαζόταν ένα κοστούμι. Χρειαζόταν ελληνική σημαία. Και χρειαζόταν ομάδα. Τώρα πλέον, έχοντας σκαρφαλώσει στην κορυφή, έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του.

Δεν σταματάει να ονειρεύεται και να μάχεται και να σηκώνεται όταν... πέφτει. Κυρίως όμως να ξεχνάει, σε κάθε μέτρο που διανύει, τα βήματα της ζωής που τον έφεραν έως εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Η τελευταία πρόταση του άρθρου είναι ξεκαρφωτη και συνεπώς το νόημα της ασαφές .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back