ΓΙΑΝΝΕΝΑ

230.000 φθηνότερα εισιτήρια για τα χωριά

Εικόνα του άρθρου 230.000 φθηνότερα εισιτήρια για τα χωριά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2016, 00:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φθηνότερο εισιτήριο στο αστικό ΚΤΕΛ θα πληρώνουν από τους επόμενους μήνες όσοι Γιαννιώτες μένουν εκτός πόλης. Και αυτό όχι επειδή πήρε μια τέτοια απόφαση το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αλλά επειδή η δημοτική αρχή αποφάσισε να επιχορηγήσει την ανώνυμη εταιρία μέσων μαζικής μεταφοράς.

«Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση κοινωνικής πολιτικής που θα ελαφρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς από μια σημαντική δαπάνη» είναι το σκεπτικό της δημοτικής αρχής όπως αυτό εκφράστηκε και από τον αντιδήμαρχο Θωμά Γιωτίτσα, κατά τη σημερινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, οι κάτοικοι όλων των χωριών που εξυπηρετούνται από το αστικό ΚΤΕΛ θα πληρώνουν 0,50 ευρώ λιγότερο για κάθε διαδρομή για όλο το 2017. Η επιδότηση του εισιτηρίου δεν θα αφορά όσους μετακινούνται εντός πόλης (στη ζώνη Α, δηλαδή), αλλά όσους μετακινούνται στις ζώνες Β και Γ.

Ο Δήμος θα καλύψει λοιπόν τη διαφορά του 0,50 ευρώ για το κάθε εισιτήριο. Συνολικά θα επιδοτήσει 230.000 εισιτήρια, δεδομένου ότι το ποσό που έχει προϋπολογιστεί για τη δράση αυτή, ανέρχεται σε 115.000 ευρώ. Στην προωθούμενη συμφωνία, θα περιλαμβάνονται και νέα δρομολόγια αλλά και μεταφορά μαθητών από χωριά που αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετούνται.

Οι λεπτομέρειες και οι όροι της συμφωνίας πρόκειται να γίνουν γνωστοί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μέσα στον Ιανουάριο, όταν και θα έρθει προς έγκριση η εν λόγω συμφωνία. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back