ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ’21 με Playmobil

Εικόνα του άρθρου Το ’21 με Playmobil
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2020, 15:45
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πώς θα σας φαινόταν η αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων του ’21 με φιγούρες playmobil;

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα μεταφέρει το κοινό στη Σπάρτη και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα playmobil».

Η έκθεση αποτελεί πρωτότυπη προσέγγιση όλων όσων διαδραματίστηκαν, από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές και γεγονότα του ΄21: ο Όρκος των Φιλικών, η Άλωση της Τριπολιτσάς, η Έξοδος του Μεσολογγίου, η Φυγή των Παργινών.

Η έκθεση, καρπός συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ), στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, σχεδιάστηκε από το ΕΙΜ, όπου και παρουσιάστηκε πρώτη φορά (13.10.2019-13.9.2020), σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της Playmobil Hellas.

Σχεδιασμός-υλοποίηση διοραμάτων: Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Άγγελος Γιακουμάτος, Βασιλική Φατή.

Σχεδιασμός-υλοποίηση μεμονωμένων φιγούρων ειδικής κατασκευής: Στέλιος Μυλωνάς.

* Η περιοδική έκθεση (14.10.2020-17.01.2021) στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, θα επαναλειτουργήσει όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Για περισσότερες πληροφορίες: 27310 89315 και www.piop.gr.

Για τη VR περιήγηση πατήστε εδώ

Για το εκπαιδευτικό φυλλάδιο πατήστε εδώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back