ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ΄21» και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ΄21» και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2019, 11:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με την επετειακή έκθεση για τον Αγώνα του 1821 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, τον Μάρτιο του 2021, που θα φιλοξενηθεί σε όλη τη χώρα, κορυφώνονται οι δράσεις του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ), για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του ‘21.

Η έκθεση θα «επισκεφθεί» και τα Γιάννενα.

Παράλληλα, μια ειδικά σχεδιασμένη πλωτή έκθεση για τον Ναυτικό Αγώνα, θα διαπλεύσει με ιστιοφόρο το Αιγαίο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το επετειακό πρόγραμμα που υλοποιεί το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ανακοινώθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση στην έδρα του, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Οι δράσεις του ΕΙΜ με τίτλο «ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ΄21», κορυφώνονται τον Μάρτιο του 2021 με τη μεγάλη επετειακή έκθεση για τον Αγώνα του 1821 στην έδρα του στην Αθήνα, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Το ίδιο χρονικό διάστημα τμήματα της έκθεσης θα ταξιδέψουν σε δέκα μουσεία και πολιτιστικούς φορείς της περιφέρειας, ενώ μια ειδικά σχεδιασμένη πλωτή έκθεση για τον Ναυτικό Αγώνα θα διαπλεύσει με ιστιοφόρο το Αιγαίο.

Η κεντρική επετειακή έκθεση, που πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος της με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρωτοβουλία 2021» της Εθνικής Τράπεζας και Ιδρυμάτων για τα 200 χρόνια από το 1821, θα περιγράφει όλη την ιστορική περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης.

Για πρώτη φορά μια επετειακή έκθεση για τον Αγώνα του 1821 θα εμπλουτιστεί με διαδραστικά εκπαιδευτικά εκθέματα, που σχεδιάζονται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους κατέχει το διαδραστικό έκθεμα για τη Χάρτα του Ρήγα που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Η έκθεση θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας και στη Δημητσάνα, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ

Το εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το εύρος των δραστηριοτήτων υπό την εποπτεία Επιστημονικής Επιτροπής από τους καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκο Αλιβιζάτο, Θάνο Βερέμη και Μαρία Ευθυμίου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back