πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

21 απευθείας αναθέσεις έργων, ίδιες «τεχνικές εκθέσεις», ίδιος υπάλληλος

Εικόνα του άρθρου 21 απευθείας αναθέσεις έργων, ίδιες «τεχνικές εκθέσεις», ίδιος υπάλληλος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2024, 10:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σήμερα στις 11 το πρωί συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου. Πάρα πολλά τα θέματα της ημερήσιας ατζέντας, εντός και εκτός.

Με αφορμή τη συνεδρίαση αυτή, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) σημειώνει ότι υπάρχουν 21 απευθείας αναθέσεις έργων, με την ίδια δαπάνη η καθεμία, 24.800 ευρώ.

«Όλες οι παραπάνω απευθείας αναθέσεις είναι με τεχνικές εκθέσεις που φέρεται να έγιναν την ίδια μέρα (5 Αυγούστου 2024) από τον ίδιο υπάλληλο, και οι οποίες φαίνεται ότι διαβιβάζονται στα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής όμως για ακόμα μια φορά δεν διαβιβάζεται απολύτως καμία τεχνική έκθεση.

Ακόμα και αν θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο ίδιος υπάλληλος την ίδια μέρα έκανε 21 μελέτες έργων συνολικής αξία περίπου μισού εκατομμυρίου, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι και οι 21 μελέτες ‘χάθηκαν στην γραφειοκρατία’ και δεν εμφανίστηκε ούτε μισή…. αράδα στους περιφερειακούς συμβούλους» σχολιάζει η παράταξη.

Η παρέμβασή της γίνεται λόγω της απουσίας των μελών της (του τακτικού μέλους και του αναπληρωματικού μέλους) από τη σημερινή συνεδρίαση(«για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μας»).

Επί της ουσίας του θέματος, αναφέρει ότι «αναγκαιότητα των έργων δεν δικαιολογεί τέτοιες πρακτικές όταν πρόκειται για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος. Οι μελέτες. μικρές ή μεγάλες, καθορίζουν τις ποσότητες των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και τον τόπο που θα γίνουν, ώστε να ελεγχθεί η πληρότητα του έργου και η νομιμότητα της δαπάνης. Οτιδήποτε άλλο, συντηρεί το κλίμα αναξιοπιστίας των έργων που γίνονται και ξαναγίνονται μετά από ένα χρόνο, συντηρεί τις πελατειακές σχέσεις με μικρούς και μεγαλύτερους εργολάβους και προκαλεί ερωτήματα για τον έλεγχο που κάνουν οι υπηρεσίες που τελικά υπογράφουν για να πληρώνονται τέτοια έργα» καταλήγει.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3