Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

2022: Περιμένοντας τις «επικαιροποιήσεις πρωτοκόλλων»…

Εικόνα του άρθρου 2022: Περιμένοντας τις «επικαιροποιήσεις πρωτοκόλλων»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2022, 15:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το 2022 αρχίζει περίπου όπως και το περσινό έτος, με μερικές διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς δραστηριότητας.

Ενώ η θετικότητα στους ελέγχους έχει εκτιναχθεί, όπως και οι απόλυτοι αριθμοί, λόγω της εξάπλωσης της «Όμικρον», δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να επηρεάζεται αναλογικά η νοσηλεία σε ΜΕΘ. Ωστόσο, η μαζική ανάγκη για ελέγχους και τα πολύ ακριβά PCR τεστ, τα οποία όμως ήταν απαραίτητα σε εργαζόμενους για βεβαίωση νόσησης, αλλά και μια γενική αμφιβολία που εμφιλοχωρεί γενικά, έχουν δημιουργήσει τεράστιες ουρές και σε δημόσιες δομές υγείας.

Το βασικότερο πεδίο αυτή τη στιγμή, είναι η εκπαίδευση. Ενώ αναμένεται συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, τα πάρα πολλά κρούσματα, ειδικά σε νεαρές ηλικίες, δημιουργούν αμφιβολίες. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του παρουσία, τόνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μεν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με «επικαιροποίηση πρωτοκόλλου».

Το ισχύον πρωτόκολλο στα σχολεία απλά «έκρυψε» τα κρούσματα, καθώς ανέβασε τα όρια αναστολής λειτουργίας, χωρίς καμία άλλη πρακτική πρόληψη. Φαίνεται ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει αποφάσεις πριν την προσεχή Τετάρτη.

Στο μεταξύ, από σήμερα έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, με τα μέχρι στιγμής ισχύοντα.

Οι προοπτικές νέων μέτρων είναι ανοικτές. Παρά τις νέες δηλώσεις του παραδοσιακά… ομιλητικού Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να δώσει ημερομηνία λήξης στην πανδημία (σε 1-1,5 μήνα, όπως είπε σε άλλη μια αντεπιστημονική του τοποθέτηση στον ΑΝΤ1), ο κ. Πλεύρης είπε ότι υπάρχει «σχεδόν ειλημμένη απόφαση» για ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού μέχρι επτάμηνο, προκειμένου να επεκταθεί η ενισχυτική δόση. Επίσης, τόνισε ότι εξετάζεται και επέκταση της υποχρεωτικότητας με ηλικιακά κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back