ΓΙΑΝΝΕΝΑ

19.000 κυπελάκια την ώρα

Εικόνα του άρθρου 19.000 κυπελάκια την ώρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2018, 22:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «Δωδώνη» έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, στον τρόπο με τον οποίο παράγει τα προϊόντα της. Η γαλακτοβιομηχανία διοργάνωσε μια ενημερωτική περιοδεία στις εγκαταστάσεις της και στη γραμμή παραγωγής, στην οποία έχουν επενδυθεί περί τα 9 και πλέον εκατ. ευρώ. Κάποια τμήματά της ήδη λειτουργούν εδώ και ένα χρόνο, ενώ αυτή την περίοδο που είναι «κενή» για την παραγωγή φέτας, γίνονται εργασίες και στο συγκεκριμένο τμήμα, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

Στους άλλους δύο τομείς, στο γιαούρτι και στο γάλα, σε γραμμές που έχουν ανανεωθεί και σε δύο βάρδιες, επεξεργάζονται η μεν μια 19.000 συσκευασίες γιαουρτιού, η δε άλλη 7 τόνους γάλα, την ώρα.

via GIPHY


Επιπλέον, η βιομηχανία διαθέτει πλέον μια ακόμα γραμμή παραγωγής crumble, της «τριμμένης φέτας» που εξάγεται κυρίως στις ΗΠΑ και είναι… πανάκριβη: κοστίζει έως και 23 δολάρια το κιλό, ωστόσο είναι κυρίαρχη τάση στην αμερικάνικη αγορά και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια, πιτσαρίες, αλλά και σε οικιακή κουζίνα. Η συγκεκριμένη γραμμή μοιάζει με… χειρουργείο, καθότι έχει πολύ μικρή ανθρώπινη παρουσία, διαθέτει προδιαγραφές από την κατασκευή της (φιλτράρισμα αέρα κ.λπ.) ώστε να επιτυγχάνεται, η «ζωή» του προϊόντος να είναι ανταγωνιστική προς τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού, τα οποία όμως έχουν συντηρητικά.

Ο αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας Μιχάλης Παναγιωτάκης επανέλαβε, στο περιθώριο της ξενάγησης, ότι η εταιρία «δεν πουλιέται». Είναι η δεύτερη φορά που διαβεβαιώνει σχετικά η εταιρία μέσα στο τρέχον έτος, απαντώντας έτσι σε δημοσιεύματα που ισχυρίζονται το αντίθετο. «Η ‘Δωδώνη’ είναι ταχύτατα αναδυόμενη γαλακτοβιομηχανία, καθώς επίσης και μοναδικό επιτυχές σενάριο ιδιωτικοποίησης» τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης και πρόσθεσε ότι «ούτε fund, ούτε hedge fund είναι ο ιδιοκτησιακός φορέας», στεκόμενος ιδιαίτερα στην παράδοση του εργοστασίου και τη σημασία του για την περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.

Κατά τα λοιπά, η «Δωδώνη» ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά γιαούρτια με γεύση φρούτων (τα οποία, βάσει νόμου χαρακτηρίζονται «εδέσματα» και όχι γιαούρτια). Τα πρώτα δείγματα είναι έτοιμα και το νέο προϊόν θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση SIAL στο Παρίσι, σε λίγες μέρες. Από την αρχή δε του νέου έτους, θα ξεκινήσει η ετοιμασία για νέες «οικογένειες» προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back