ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

1,7 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Εικόνα του άρθρου 1,7 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2017, 15:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το πλέγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης παρουσίασε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, κατά την τοποθέτησή της στο θεματικό στρογγυλό τραπέζι του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου.

Ένας από τους πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ στην Ήπειρο είναι 16.859, με ένα συνολικό ποσό 1,7 εκατ. ευρώ να πηγαίνει στη μάχη κατά της φτώχιας.

Η κ.. Φωτίου είπε πολλά και διάφορα, όπως για παράδειγμα για τη μετατροπή του ΟΓΑ σε προνοιακό φορέα. Στάθηκε ιδιαίτερα όμως στα προγράμματα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), τα οποία υλοποιούν συμπράξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και που αφορούν τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών. Στην Ήπειρο «τρέχουν» δύο τέτοια προγράμματα. Στο ένα επικεφαλής της σύμπραξης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και στο άλλο ο Δήμος Ιωανιντών. Το συνολικό διαθέσιμο ποσό είναι 3,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, στην Ήπειρο έχουν απορροφηθεί μόλις 663.000 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτησή της για τις προνοιακές δομές, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα. Οι δημόσιες προνοιακές δομές σε όλη τη χώρα είναι 63. «Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο ‘σώμα’ νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που νομίζαμε ότι ήταν 1500, αλλά τελικά μόνο τα 500 ήταν πιστοποιημένα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» ανέφερε. Σε αυτό το σημείο υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τέλη Νοεμβρίου η υποχρεωτική εγγραφή όλων των νομικών προσώπων (με αναλυτικά στοιχεία) σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. «Δεν μπορεί να μη γνωρίζουμε πόσα παιδιά βρίσκονται σε ιδρύματα και δομές» είπε χαρακτηριστικά…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back