Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

150.000 ευρώ για το έπαθλο που «πάλιωσε» γρήγορα…

Εικόνα του άρθρου 150.000 ευρώ για το έπαθλο που «πάλιωσε» γρήγορα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2021, 18:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη δημοπράτηση της ποδηλατικής πίστας στην Κιάφα προχωράει ο Δήμος Ιωαννιτών, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 150.000 ευρώ και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, περιλαμβάνει την  «πλήρη αποκατάσταση της πίστας ποδηλάτου και του περιβάλλοντος χώρου».

Η πίστα pump track άνοιξε το 2018. Ήταν το δώρο του διαγωνισμού Teen City Vibe της Fanta, τον οποίο είχαν κερδίσει τρεις μαθητές Λυκείου των Ιωαννίνων: η Αλεξάνδρα Νίκα, ο Κωνσταντίνος Τάσος και ο Αποστόλης Ντότης. Τους μαθητές, τους είχε τιμήσει ο τότε δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας με την απονομή του μεταλλίου της πόλης.

Πέρυσι το καλοκαίρι, η πίστα έκλεισε, καθώς, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή δεν διέθετε άδεια. Επίσης, είχε σημειωθεί και ένας τραυματισμός, με αφορμή τον οποίο ο Δήμος περιέφραξε και έκλεισε το χώρο.

Στη συνέχεια, πολίτες ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν υπογραφές για να ανοίξει η πίστα, με σωστές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών και την ανακοίνωσή του, η μελέτη προβλέπει ότι θα επισκευαστούν «φθορές και αστοχίες στην πίστα ποδηλάτου ενώ θα υλοποιηθεί μία σημαντική παρέμβαση που αφορά στην κατασκευή του δρόμου που δεν έχει διανοιχθεί στη δυτική πλευρά του κοινόχρηστου χώρου».

Ακόμα, στη βόρεια πλευρά θα δημιουργηθεί ένα «’καθιστικό’ που σε συνδυασμό με την ράμπα πρόσβασης και την σκάλα θα αποτελέσουν μία νησίδα πρασίνου στην περιοχή» και μπροστά, μια μικρή πλατεία.

Μια λογική συζήτηση και απορία με τέτοιου είδους παρεμβάσεις «κοινωνικής εταιρικής ευθύνης», είναι πώς τοποθετούνται ακριβώς στον αστικό χώρο και με ποιες προδιαγραφές «δένονται» με αυτόν, αλλά και πώς τις διαχειρίζονται οι δημοτικές αρχές…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back