Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

112 και για τους Γιαννιώτες

Εικόνα του άρθρου 112 και για τους Γιαννιώτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2022, 23:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες-ραγδαίες βροχοπτώσεις) στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena» έγραφε το μήνυμα που εστάλη και στους κατοίκους των Ιωαννίνων, μέσω του 112 και ισχύει για τις επόμενες 24 ώρες.

Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής 10 Ιουνίου, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Δυτική Πελοπόννησο, στην Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, επηρεάζοντας και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και τη Βόρεια Εύβοια.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, η ατμοσφαιρική διαταραχή φαίνεται να είναι σημαντική και να επηρεάζει μεγάλο τμήμα του ελλαδικού χώρου, με ραγδαίες βροχές, καταιγίδες, αιφνίδιες πλημμύρες σε αρκετές πόλεις και οικισμούς κυρίως στη Δυτική Στερεά Ελλάδα αλλά και βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια στη Θεσσαλία, φαινόμενα που εντοπίζονται χρονικά στο αυριανό 24ωρο (Παρασκευή 10 Ιουνίου).

Για το λόγο αυτό ο κ. Παπαγεωργίου απηύθυνε ισχυρή σύσταση σε όλους να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. «Ποτέ και για κανέναν λόγο να μην διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Θα πρέπει να παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών», υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου. 

Αιφνίδιες πλημμύρες μπορεί να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς κυρίως στη Δυτική Στερεά, συμπεριλαμβανομένου μέρους των νησιών του Ιονίου αλλά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες. Ειδικά στη Θεσσαλία αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια.

Φωτογραφία αρχείου



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back