ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

11-14 Ιουνίου: Η Χημεία κατοικοεδρεύει στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου 11-14 Ιουνίου: Η Χημεία κατοικοεδρεύει στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2023, 16:35
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διεθνές συμπόσιο Χημείας θα φιλοξενήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στις 11-14 Ιουνίου, στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» στην πανεπιστημιούπολη.

Το 16ο ISABC τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Ευρωπαϊκής Χημικής Εταιρείας και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Το συμπόσιο θα καλύψει όλους τους κλάδους της σύγχρονης εφαρμοσμένης βιοανόργανης χημείας.

Θα έχει συνεδρίες σχετικά με Μέταλλα στην Ιατρική και τη Βιολογία, Μεταλλομική, Δομές Μεταλλοπρωτεϊνών, Αλληλεπίδραση μετάλλων με RNA, DNA ή πρωτεΐνες, Βιοανόργανα Βιοϋλικά, Βιομιμητική και Βιοεμπνευσμένη Βιοανόργανη Χημεία και Μετατροπή Ενέργειας, Τοξικολογία μετάλλων και μέταλλα στο περιβάλλον και Βιοφυσικές, Βιοχημικές και Φασματοσκοπικές Μέθοδοι στη Βιοανόργανη Χημεία.

Στο πλαίσιο του επιστημονικού προγράμματος η Ελληνική Εταιρεία Βιουλικών θα παρουσιάσει τις τελευταίες καινοτομίες στο αντικείμενο της. Το 16ο ISABC θα επιβραβεύσει τις καλύτερες επιστημονικές εργασίες με βραβεία από διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως η Βασιλική Ακαδημία Χημείας της Μεγάλης Βρετανίας και από έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως το περιοδικό Βιολογικής Ανόργανης Χημείας, το περιοδικό Ανόργανης Βιοχημείας και το Διεθνές Περιοδικό Μοριακών Επιστημών.

Ήδη, έχει 80 κορυφαίους προσκεκλημένου-εςς ομιλητές-τριες από πανεπιστήμια διεθνούς κύρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Τόκιο, το Πεκίνο και τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά, την Νότια Κορέα αλλά και την Νότια Αφρική, το Μεξικό και φυσικά όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Περισσότερες από 280 επιστημονικές εργασίες θα παρουσιασθούν, ενώ η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει του 350 συνέδρους από όλο τον κόσμο.

Στην τελετή έναρξης, στις 11 Ιουνίου, θα χαιρετίσουν επίσημοι και φορείς και θα συμμετάσχουν το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων και η Καμεράτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το επιστημονικό συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Νικόλαου Χατζηλιάδη, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Ο καθηγητής Χημείας Σωτήρης Χατζηκακού αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι «ο καθηγητής άφησε το στίγμα του στον τομέα της Βιολογικής Χημείας και ιδιαίτερα της Βιοανόργανης Χημείας. Με το έργο του, είχε συμβάλει σημαντικά στην επιστημονική κοινότητα και ενέπνευσε πολλούς νέους ερευνητές να ασχοληθούν με αυτόν τον σημαντικό τομέα. Ήταν γνωστός για την αφοσίωσή του στην επιστήμη και την έρευνα, καθώς και για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back