Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ένας νομπελίστας Χημείας στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Ένας νομπελίστας Χημείας στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2021, 00:39
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το 21ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας θα γίνει στα Γιάννενα, στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, στις 22 και 23 Οκτωβρίου. Το συνέδριο διοργανώνει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική Χημεία» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με πρόεδρο τον καθηγητή και διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Αθηροθρόμβωσης Αλέξανδρο Τσελέπη.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ένας νομπελίστας Χημείας, ο καθηγητής Jean-Marie Lehn. Ο καθηγητής Jean-Marie Lehn πήρε το Νόμπελ Χημείας το 1987 μαζί με τους Donald J. Cram και Charles J. Pedersen για τη σύνθεση των κρυπτανίων που άνοιξε τον δρόμο για την υπερμοριακή χημεία. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν επίσης ως ομιλητές πολλοί πανεπιστημιακοί καθηγητές, αλλά και φοιτητές. Μεταξύ των συμμετεχόντων, θα είναι και διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική Χημεία» του Πανεπιστημίου Πατρών, Ιωάννης Ματσούκας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής, στο συνέδριο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πανδημία Covid-19. Θα παρουσιαστούν  τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την επιδημιολογία και εξέλιξη της νόσου, τις ερευνητικές προσπάθειες ανάπτυξης εξειδικευμένων φαρμάκων έναντι του SARS-CoV-2, τα δεδομένα για τα διαθέσιμα εμβόλια, τις προοπτικές ανάπτυξης νέων εμβολίων, κλπ.

Επίσης το συνέδριο θα περιλαμβάνει ειδική θεματολογία αναφορικά με την αθηροσκλήρωση, τη θρόμβωση και την καρδιαγγειακή νόσο, και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις αντιαθηρογόνες και αντιθρομβωτικές δράσεις φυσικών προϊόντων. Οι συνεδριάσεις αυτές θα διοργανωθούν σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηροθρόμβωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back