Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

100 tablets για μαθητές

Εικόνα του άρθρου 100 tablets για μαθητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2020, 19:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

O Δήμος Αρταίων προχώρησε τον σχεδιασμό του για την τηλεκπαίδευση. Σήμερα, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κωνσταντίνος Χαρακλιάς παρέδωσαν στους διευθυντές των σχολείων 100 tablets τα οποία προμηθεύτηκε ο Δήμος Αρταίων έναντι 15.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να έχουν οι μαθητές όλων των σχολείων  ίσες ευκαιρίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο διάστημα τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Η κατανομή των tablets ανά σχολική μονάδα έγινε με βάση των αριθμό των μαθητών ανά σχολείο και την βαθμίδα εκπαίδευσης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους μαθητές των λυκείων. 

Ο εξοπλισμός θα διατίθεται σε μαθητές για προσωρινή χρήση (χρησιδάνειο), προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην συνέχεια θα αποτελεί περιουσία των σχολείων. Επίσης, ο Δήμος Αρταίων, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα αποστείλει άμεσα επιστολές προς τις τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθήσουν στη χορηγία tablet για μαθητές άπορων οικογενειών.

«Η παράδοση των tablet έγινε με βάση τη δυναμικότητα των σχολείων αλλά και τη βαθμίδα εκπαίδευσης. Θα αποστείλουμε και στο υπουργείο Παιδείας κατάσταση με τις ανάγκες όλων των σχολείων, ώστε να καλυφθούν σε δεύτερη φάση όλα τα σχολεία του Δήμου μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χαρακλιάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back