Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο με tablet

Εικόνα του άρθρου Στο Δημοτικό Συμβούλιο με tablet
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2021, 20:16
ΗΠΕΙΡΟΣ

Mε απόφαση του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα διαθέτει πλέον την ώρα των συνεδριάσεων tablet, ενώ από ειδικό φάκελο θα είναι άμεσα προσβάσιμες οι εισηγήσεις και τα θέματα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ta tablet που τοποθετήθηκαν ανά έδρανο, θα βρίσκονται μόνιμα τοποθετημένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, με την κίνηση αυτή αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, μελανιού και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της διαδικασίας και της αίθουσας συνεδριάσεων.

«Από εδώ και στο εξής η διακίνηση των εγγράφων θα γίνεται αμιγώς ηλεκτρονικά. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα έχουν άμεση πρόσβαση στις εισηγήσεις και στα θέματα των Συμβουλίων και των Επιτροπών, ενώ παράλληλα αποφεύγουμε τις εκτυπώσεις χιλιάδων φωτοτυπιών εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο χρήματα για τον Δήμο μας, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον μας. Σταθερά και μεθοδικά, κάνουμε πάντα βήματα υπέρ του εκσυγχρονισμού, των ανοιχτών διαδικασιών και της διαφάνειας» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τσιρογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αρταίων έχει ξεκινήσει ήδη τις διά ζώσης συνεδριάσεις των συλλογικών του οργάνων, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back