Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 4-08-2020, 11:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μόνο για έντεκα ημέρες, από τις 17 έως τις 28 Αυγούστου θα κλείσει φέτος η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη. Κάθε χρόνο, η Βιβλιοθήκη κλείνει όλο τον Αύγουστο για λόγους τακτοποίησης του υλικού και αποκατάστασης φθορών.

Φέτος, όμως, αρκετή εργασία από αυτή που πραγματοποιείται ετησίως τον Αύγουστο, είχε ήδη ολοκληρωθεί κατά την περίοδο της καραντίνας. «Το διάστημα αναστολής του δανεισμού φέτος είναι μικρότερο από κάθε άλλη χρονιά διότι το προσωπικό, το οποίο ήταν παρών στη Βιβλιοθήκη καθ’ όλη τη διάρκεια του περιορισμού του κορωνοϊού, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, προέβη σε έλεγχο για φθορές υλικού και στην τακτοποίηση του στο δανειστικό τμήμα, καθώς και στις κλειστές αίθουσες» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από 17 έως 28 Αυγούστου, θα γίνουν εργασίες ελαιοχρωματισμού του κεντρικού αναγνωστηρίου και άλλων χώρων της Βιβλιοθήκης και τακτοποίησης και καθαρισμού.

Μέχρι τις 17 Αυγούστου λοιπόν, ο δανεισμός βιβλίων θα συνεχίζεται. Μετά τις 17 Αυγούστου, οι επιστροφές των βιβλίων μπορούν να γίνονται κανονικά, στη θυρίδα επιστροφής των βιβλίων (διπλά στην Κεντρική Είσοδο), και οι ανανεώσεις των δανεισμών τηλεφωνικώς (2651 0 72863 & 2651 0 83446).

Όπως επισημαίνεται, οι υπάλληλοι, πλην των εχόντων κανονική άδεια, βρίσκονται στην υπηρεσία και, παράλληλα, με τις διοικητικές και οικονομικές εργασίες, πραγματοποιούν τις απαραίτητες βιβλιοθηκονομικές εργασίες και βρίσκονται στη διάθεση του κοινού. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα της Γραμματείας, στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2