ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη: Ένα εργαστήριο για εκπαιδευτικούς

Εικόνα του άρθρου Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη: Ένα εργαστήριο για εκπαιδευτικούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2024, 10:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θερινό κύκλο του εργαστηρίου «Ψηφιακά εργαλεία στην Εκπαίδευση» διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθημάτων της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων. Έχουν προηγηθεί δύο χειμερινοί κύκλοι.

Ο 3ος κύκλος «Γραφικός σχεδιασμός με το Canva» αφορά τη χρήση του online εργαλείου Canva για τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού. Στον 2ο κύκλο του χειμερινού εργαστηρίου παρουσιάστηκε μία εισαγωγή στη χρήση του Canva. Ωστόσο, μετά από τις γραπτές και προφορικές προτάσεις και feedback από τις/τους συμμετέχουσες/οντες, κρίθηκε απαραίτητο να υλοποιηθεί ένας επιπλέον συμπληρωματικός κύκλος αποκλειστικά για τη χρήση του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το περιβάλλον εργασίας και να χρησιμοποιήσουν τα πρότυπα και τις εφαρμογές του Canva για τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού σε διάφορες μορφές.

Το εργαστήριο είναι αυτοτελές και ολοκληρώνεται σε δύο ώρες. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Ο 3ος κύκλος εργαστηρίων, από 28 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου, θα υλοποιείται κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 10:00 με 12:00, στο Κέντρο Πληροφόρησης της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 2651072863. Ώρες δήλωσης συμμετοχών: 8:00 π.μ. - 2:30 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελένη Καμποσιώρη, εκπαιδευτικός Πληροφορικής.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back