ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζωγράφειος Οίκος: Με κλιματισμό και… ανεμιστήρες

Εικόνα του άρθρου Ζωγράφειος Οίκος: Με κλιματισμό και… ανεμιστήρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2023, 13:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, ο οποίος όταν παραδόθηκε θεωρούνταν ένα από τα πιο σύγχρονα έργα του Δήμου Ιωαννιτών (αν και είχε κάποια ζητήματα με πλημμύρες, αργότερα), δεν διαθέτει κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο των ενοίκων του.

Απαντώντας σε ερώτηση που έκαναν οι «Πολίτες για την Ανατροπή» στο δημοτικό συμβούλιο, για τα μέτρα και τις δράσεις αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι-ες, ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας απάντησε αναλυτικά.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κεντρικός κλιματισμός υπάρχει στο καθιστικό και στην τραπεζαρία, καθώς και μικρότερα κλιματιστικά στα καθιστικά ανατολικής και δυτικής πτέρυγας.

Από εκεί και πέρα… ανεμιστήρες: Οροφής στα δωμάτια (ανάλογα με το μέγεθος) και περισσότεροι ανεμιστήρες από το γηροκομείο Ζωσιμάδων.

Ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας υπενθυμίζει ότι βάσει προγραμματικής σύβασης, την ευθύνη της φροντίδας των ενοίκων έχει το γηροκομείο Ζωσιμάδων (που είναι δομή της Μητρόπολης Ιωαννίνων) και ότι αυτό, έχει λάβει όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών.

Τέλος, σημειώνει ότι βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Πυρσινέλλα, όπου οι θερμοκρασίες είναι κάπως μικρότερες, χάρη στο δάσος.

Πάντως, το γεγονός ότι ο Οίκος Ευγηρίας δεν έχει κεντρικό σύστημα κλιματισμού παντού, φανερώνει πλέον την ηλικία του και την ανάγκη να προσαρμοστεί άμεσα στις συνθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back