ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ζητείται συνδρομή για το πάρκο Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου Ζητείται συνδρομή για το πάρκο Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2019, 22:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πάρκο Πυρσινέλλα ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε χτες ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο. Στη συνάντηση, το παρών έδωσαν και οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης, όπως και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης.

Ο δήμαρχος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την «πιο άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης του πάρκου Πυρσινέλλα, ώστε να προωθηθεί άμεσα στο σχέδιο της δημοτικής αρχής για αξιοποίησή του». Το πάρκο Πυρσινέλλα πέρασε στην κυριότητα του Δήμου Ιωαννιτών, με νομοθετική ρύθμιση, πριν από δύο χρόνια. Μεταξύ του Δήμου και του Ελληνικού Δημοσίου, υπήρχε διαμάχη επί της κυριότητας λόγω εμπλοκής με το κτηματολόγιο

Από τον Απρίλιο του 2017, ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να κλείσει εκκρεμότητες τόσο με την πολεοδομική τακτοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και με τις αλλαγές που επήλθαν με τους δασικούς χάρτες.

Τέλος στη συνάντηση, συζητήθηκε και η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back