Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζητά υπουργική παρέμβαση για τις μονάδες βιοαερίου

Εικόνα του άρθρου Ζητά υπουργική παρέμβαση για τις μονάδες βιοαερίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2018, 21:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας έρχεται να ταχθεί στο πλευρό της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζίτσας που αντιδρούν στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων παραγωγής βιοαερίου (ισχύος 2MW η καθεμία) στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Ιωαννίνων.

Οι δύο φορείς είχαν γνωμοδοτήσει αρνητικά επί των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας να βρίσκεται απέναντί τους.

Στην ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Τασούλας αναφέρει ότι οι μονάδες θα μπορούν να διαχειρίζονται τεράστιες ποσότητες αποβλήτων, προερχόμενα από όλη τη Δυτική Ελλάδα, όπως και ότι τίθενται μια σειρά από σοβαρές ενστάσεις επί των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Υπενθυμίζει δε ότι οι τοπικές κοινότητες Ροδοτοπίου, Γαρδικίου και Ζωοδόχου αλλά και η Ένωση Βιομηχάνων-Βιοτεχνών ΒΙΠΕ Ιωαννίνων είναι κατά των μονάδων, χαρακτηρίζοντας τες «περιβαλλοντική βόμβα». Ο βουλευτής ζητά υπουργική παρέμβαση για να αποτραπεί η εγκατάσταση των μονάδων βιοαερίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3