Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ζημιώθηκε η αγορά τις Απόκριες;

Εικόνα του άρθρου Ζημιώθηκε η αγορά τις Απόκριες;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2020, 11:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων προκειμένου να καθυστερήσει η εξάπλωση κρουσμάτων του κορονοϊού, μπορεί να αμφισβητήθηκε στην πράξη από τον κόσμο που παράκουσε τις οδηγίες των ειδικών, ωστόσο φαίνεται ότι τελικά είχε μια ιδιότυπη αποτύπωση στην οικονομική δραστηριότητα των Ιωαννίνων.

Κερδισμένη βγήκε η «νυχτερινή ζώνη» της πόλης και γενικά, τα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου, όπου έτσι και αλλιώς οι δρόμοι έκλεισαν από κόσμο, το τριήμερο της Αποκριάς. Τα μαγαζιά εστίασης κυρίως, επωφελήθηκαν από την απουσία των εκδηλώσεων και «επέκτειναν» τις πληρότητες.

Λιγότεροι κερδισμένοι ήταν οι ξενοδόχοι. Μόνο ένα 10% των κρατήσεων ακυρώθηκε, καθώς οι περισσότεροι-ες αποφάσισαν να έρθουν, έστω και χωρίς να δούνε τις παραδοσιακές τζαμάλες.

Αυτά που έχασαν ήταν τα περιφερειακά και συνοικιακά μαγαζιά, που περιμένουν τέτοιες ημερομηνίες (Χριστούγεννα, Απόκριες κ.λπ.) για να βγάλουν το «κάτι παραπάνω».

Εκτός από το γεγονός ότι δεν είχαν τον κόσμο που προβλέπεται για Απόκριες, όπως παλιότερα, οι καταστηματάρχες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ακόμα πρόβλημα: πριν το τριήμερο έκαναν προμήθειες και δημιούργησαν ένα στοκ, το οποίο αφενός δεν διατέθηκε, αφετέρου έχει ημερομηνία λήξης…

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου o Δημήτρης Δημητρίου, επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» και πρόεδρος του Επιμελητηρίου, λέγοντας ότι «υπάρχουν επιχειρηματίες που ‘ματώσανε’ και έχουν να πληρώσουν εφορία και ΦΠΑ» και ότι «σε ολόκληρες γειτονιές δεν ‘έσπασε’ φράγκο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back