ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Zero waste» πιστοποίηση στην «Ήπειρο»

Εικόνα του άρθρου «Zero waste» πιστοποίηση στην «Ήπειρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2023, 11:14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «Ήπειρος» έλαβε πρόσφατα την ανώτατη πιστοποίηση βιωσιμότητας «Zero Waste to Landfill Platinum» από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων Eurocert για τα τρία εργοστάσιά της στην Άρτα, τον Δομοκό και την Ελασσόνα.

Οι τρεις εγκαταστάσεις του ομίλου, που παράγουν και συσκευάζουν γαλακτοκομικά προϊόντα, πιστοποιήθηκαν με το Πρότυπο Μηδενικών Απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ (ZWTL-ΕU1) λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία «Platinum». Αυτό σημαίνει ότι η μάζα των απορριμμάτων των εργοστασίων σε ποσοστό μεγαλύτερο από 99% ανακυκλώνεται, επαναχρησιμοποιείται και οδηγείται προς την παραγωγή βιοαέριου ή κομπόστ, ενώ λιγότερο από το 1% των απορριμμάτων τους καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η ‘Ήπειρος’ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων που έχει πιστοποιηθεί με το συγκεκριμένο πρότυπο, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή της στον στόχο της πλήρους εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της αναζήτησης καινοτόμων λύσεων, με απώτερο στόχο το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3