Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζαγόρι: Στο ΣτΕ για τη δομή ανήλικων προσφύγων

Εικόνα του άρθρου Ζαγόρι: Στο ΣτΕ για τη δομή ανήλικων προσφύγων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2020, 18:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων προχώρησε ο Δήμος Ζαγορίου, «σε αγαστή συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η απόφαση του υπουργού Νότη Μηταράκη αφορά την έγκριση χρηματοδότησης της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Κέντρο Νέων Ηπείρου» για τη δημιουργία και λειτουργία δομής για 40 ασυνόδευτους ανήλικους στους Ασπράγγελους Ζαγορίου για ενάμιση χρόνο.

Η ενέργεια μέσω της δικαστικής οδού, έρχεται μετά τη μη ανταπόκριση της πολιτείας στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατά της δομής, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, στον οποίο δήμαρχος είναι ο Γιώργος Σουκοβέλος, προερχόμενος από τη ΝΔ. Προστίθεται δε ότι, πέραν της ομόφωνης απόφασης, υπήρξαν επιστολές προς το γραφείο του πρωθυπουργού, το γραφείο του υπουργείου Μετανάστευσης, το γραφείο του περιφερειάρχη και τους βουλευτές Ιωαννίνων.

«Ως Δήμος Ζαγορίου δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κινδυνολογεί εις βάρος μας, για λόγους μικροπολιτικής να λέγονται πράγματα ανυπόστατα και χωρίς στοιχεία και θα προχωρήσουμε σε κάθε δυνατή και νόμιμη ενέργεια για να αποτραπεί η παραπάνω δράση και η αρχή της καταστροφής για την περιοχή μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κατά τα άλλα, ο Δήμος υπενθυμίζει τα γνωστά επιχειρήματα περί πλήγματος στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την οικονομία του Ζαγορίου. Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος και οι δημότες του «ήταν και παραμένουν πάντοτε ιδιαίτερα φιλόξενοι σε Έλληνες και ξένους, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκεύματος και φύλου. Εξάλλου οι Ζαγορίσιοι από τους προηγούμενους αιώνες βίωσαν βαθιά τη μετανάστευση στα τέσσερα σημεία της γης, γεγονός που συνέβαλε, εκτός των άλλων και στην αποδοχή και επικράτηση μιας κοσμοπολίτικης αντίληψης…».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back