ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Ζαγόρι περιμένει επισκέπτες

Εικόνα του άρθρου Το Ζαγόρι περιμένει επισκέπτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2021, 17:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ζαγορίου ετοιμάζεται για την επανέναρξη της τουριστικής κίνησης, με ένα βίντεο για την προώθηση της περιοχής.


Ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος  Σουκουβέλος με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού-Πολιτισμού Γιάννη Τσαπάρη, παρουσίασαν το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, παρουσία της εκπροσώπου της ΕΤΕΖ Έλσας Εξαρχου και της Ελεάνας Αγιοβασιλειώτου, μέλους της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Ο κ. Σουκουβέλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι πέρυσι, παρά τις δυσκολίες, «η υπευθυνότητα, ο επαγγελματισμός, και το πνεύμα αλληλεγγύης συνεργασίας που επεδείχθη από όλους» κράτησαν «όρθια» την περιοχή.

Φέτος, όπως είπε, στόχος είναι «η ενδυνάμωση του τουριστικού brand  ‘Ζαγόρι’, αναδεικνύοντας  την μοναδικότητα της περιοχής του Ζαγορίου, προβάλλοντας την φυσική,  πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα» σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Είπε δε ότι «σημαντικό χαρακτηριστικό που περιλαμβάνει η επικοινωνιακή πολιτική είναι η ορθή και τεκμηριωμένη προβολή».

Περιέγραψε μερικές από τις δράσεις, λέγοντας μάλιστα ότι σχεδιάζεται η αξιοποίηση του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης». Μεταξύ αυτών είναι «η διάθεση σε όλα τα ΜΜΕ και social media» του βίντεο που παρήγγειλε ο Δήμος και η «δημιουργία της ειδικής εφαρμογής portal του Δήμου Ζαγορίου». Εδώ βέβαια, δεν εξηγεί τι ακριβώς εννοεί, αν πρόκειται δηλαδή για ιστότοπο ή για εφαρμογή για κινητές συσκευές.

Επίσης, θα υπάρξουν καταχωρήσεις σε inflight έντυπα αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιριών.  

Ακόμα, ο  Δήμος Ζαγορίου σχεδιάζει  «σταδιακή αλλά γρήγορη μετάβαση του Ζαγορίου στην ψηφιακή εποχή με έμφαση την δημιουργία, παρακολούθηση και υποστήριξη λογαριασμών σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής προβολής», χωρίς να εξηγεί ακριβώς ποιες είναι αυτές οι πλατφόρμες.

Ακόμα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα υπάρχει συμμετοχή σε εκθέσεις, θα εκτυπωθούν φυλλάδια κ.α.

Τέλος, θα αξιοποιηθούν, σύμφωνα με τον Δήμο, η Πασχάλειος Σχολή στο Καπέσοβο και η βιβλιοθήκη του Νεόφυτου Δούκα στα Άνω Πεδινά, για την «ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς». Στην Πασχάλειο σχολή θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος «για προβολή της Χάρτας του Ρήγα και λοιπών αρχειακών κειμηλίων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back