ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζαγόρι 2021, «μια γέφυρα χρόνου»

Εικόνα του άρθρου Ζαγόρι 2021, «μια γέφυρα χρόνου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2021, 19:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ομάδα «Επέκεινα Χώρα» με έδρα την Άνω Βίτσα Ζαγορίου ετοιμάζεται να τιμήσει και αυτή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Το Ζαγόρι και ο νεοελληνικός διαφωτισμός» από 19-23 Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι στιγμής έχει συμφωνηθεί η συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης», Ασπραγγέλων, Καπεσόβου «Αλέξης Νούτσος» και Πανωσουδενιωτών, με τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων και την Αναπτυξιακή Εταιρία Ζαγορίου, ενώ ανοιχτή παραμένει η πρόσκληση σε νέες προτάσεις συνεργασίας. Αναμένεται δε και η επιβεβαίωση της υποστήριξης εκ μέρους του Δήμου Ζαγορίου.

Η διοργάνωση «Ζαγόρι 2021» έχει στόχο να γνωρίσει στους έλληνες και ξένους επισκέπτες της ζαγορίσιας πολιτείας, τον κρυμμένο πολιτισμό γραμμάτων και τεχνών, που διαδραμάτισε ρόλο κατά την περίοδο δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους και ειδικώς την περίοδο του νεοελληνικού διαφωτισμού. Στόχος της είναι να αποτελέσει «μια γέφυρα χρόνου, ανάβοντας σπίθες για τη συνέχιση της διανοητικής και γνωσιακής επανάστασης σε αυτούς τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Ελλάδας και της Ευρώπης» όπως επισημαίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back