Oikonomou pisoi

«Υψηλότερος ΕΝΦΙΑ» για αναξιοποίητες εκτάσεις

Εικόνα του άρθρου «Υψηλότερος ΕΝΦΙΑ» για αναξιοποίητες εκτάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2019, 16:40

Την Ένωση Αγροτών επισκέφθηκε ο Κώστας Γάτσιος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα. Συναντήθηκε με τη διοίκηση και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη καθώς και μέλη της διοίκησης, για τα προβλήματα και τις προοπτικές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Γάτσιου, «ένα μέρος της συζήτησης αφορούσε τη δυσβάσταχτη φορολογία και το υψηλό κόστος ασφάλισης». Ο υποψήφιος σημείωσε ότι «για να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας, ώστε να αναστραφεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Ειδικά για όσους είναι μέλη συνεταιρισμών, θα πρέπει να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη μείωση», ενώ για τα δάνεια, είπε ότι πρέπει να ρυθμιστούν, «όπως αυτά άλλων δανειοληπτών, με διαγραφή τόκων και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του κεφαλαίου».

Ακόμα, ο κ. Γάτσιος έκφρασε τον προβληματισμό του για το πρόγραμμα νέων αγροτών και την αποδοτικότητά του, λέγοντας ότι «αν θέλουμε πραγματικά να οδηγήσουμε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, πρέπει να το πράξουμε με ουσιαστικά μέτρα και όχι στη λογική επιδοματικών πολιτικών».

Επίσης, πρότεινε, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, υψηλότερο ΕΝΦΙΑ για «όσους κρατούν στα χέρια τους εκτάσεις χωρίς να τις αξιοποιούν, ώστε να οδηγούνται να τις διαθέσουν στις τράπεζες γης».

Σε άλλα θέματα, ο κ. Γάτσιος και η διοίκηση του συνεταιρισμού συμφώνησαν ότι είναι «περιοριστικό το πλαίσιο» ένταξης περιοχών σε ζώνες αυστηρής περιβαλλοντικής προστασίας.

Σχετικά με τις τιμές του γάλακτος και τις «ελληνοποιήσεις», αλλά και τις νέες καλλιέργειες, στάθηκε κυρίως στην πρόταση «να ξεφύγουμε από τις μονοδιάστατες καλλιέργειες και να υπάρξουν συνέργειες για την παραγωγή ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων».

«Το μέλλον του αγροτικού τομέα είναι οι ομάδες παραγωγών και οι συνεταιρισμοί, απαλλαγμένοι φυσικά από τις παθογένειες του παρελθόντος. Πέραν, βέβαια, από τον δικό τους ρόλο, απαιτείται και ένας στρατηγικός σχεδιασμός για τη νέα ΚΑΠ, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής και τη δημιουργία προϊόντων με ταυτότητα», σημείωσε ο υποψήφιος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back