Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υποστήριξη από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων

Εικόνα του άρθρου Υποστήριξη από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2020, 17:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανοιχτό στα παιδιά, τους έφηβους, αλλά και τους γονείς στην παροχή συμβουλών που σχετίζεται με την παρούσα κρίση και των συνεπειών της είναι το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας (2651068185, 2651067388), τις εργάσιμες ημέρες, και ώρες 9:00 – 14:00.

Όπως σημειώνει το Κέντρο στην ανακοίνωσή του η πανδημία από τον κορoνοϊό έχει δημιουργήσει μια κατάσταση κρίσης, που όμοια της δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και χρειάζεται να τη διαχειριστούμε. Τα σχολεία έχουν κλείσει, τα παιδιά δεν βλέπουν τους φίλους τους, έχουν διακοπεί οι δραστηριότητες, έχουν ακυρωθεί οικογενειακά σχέδια και γενικά η καθημερινότητα των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών έχει ανατραπεί. Τα παραπάνω είναι αναμενόμενο και ανθρώπινο να συνοδεύονται από άγχος, θλίψη και ανησυχία στους γονείς και τα παιδιά. 

Οι γονείς όμως, χρειάζεται να είναι σε θέση να διαχειρίζονται τα συναισθήματα αυτά, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πηγές υποστήριξης, ώστε όχι μόνο να μη τα μεταφέρουν στα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα να μπορούν να διαχειριστούν και τα δικά τους άγχη. 

Παρόλο που τα παιδιά μπορούν και αντιμετωπίζουν με διάφορους τρόπους τέτοια συναισθήματα είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πως θα μιλήσουμε στα παιδιά, πως θα διαχειριστούμε τις απορίες του και πως θα αντεπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες ζωής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back