ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Eκδήλωση για την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων

Εικόνα του άρθρου Eκδήλωση για την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2024, 17:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, η οποία στηρίζεται στο Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος», διοργανώνει μια εκδήλωση γνωριμίας με το έργο της στα Γιάννενα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στις 27 Ιανουαρίου, στις 18:00.

Η εκδήλωση, τον συντονισμό της οποίας θα κάνει η Αναστασία Κουμούλα, ψυχίατρος παιδιών & εφήβων και συνδιευθύντρια της Πρωτοβουλίας, θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Θωμά Υφαντή, καθηγητή και διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Την εισαγωγική εισήγηση στο έργο του Πρωτοβουλίας, θα πραγματοποιήσει ο Κωνσταντίνος Κώτσης, επίκουρος καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, υπεύθυνος ΚοΚεΨΥΠΕ Ψυχιατρικής Κλινικής και επικεφαλής του Κέντρου Αναφοράς Ιωαννίνων της Πρωτοβουλίας. Θα παρουσιαστούν οι δράσεις που έχουν έως τώρα πραγματοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό, μέσω του Κέντρου Αναφοράς της Πρωτοβουλίας στα Ιωάννινα, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο ΚοΚεΨΥΠΕ της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Επίσης, θα γίνει λόγος για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι έφηβοι και οι οικογένειές τους στην Ήπειρο, με βάση στοιχεία που ήρθαν στο φως μέσα από την ολοκληρωμένη ανάλυση πεδίου της Πρωτοβουλίας, και θα περιγραφούν τα επόμενα βήματα του προγράμματος.

Τους δύο άξονες του προγράμματος της Πρωτοβουλίας, που είναι η βασική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «Εγγραμματισμός στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» καθώς και το πρόγραμμα εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων για επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους παιδιών και εφήβων και ψυχολόγους), θα παρουσιάσουν η Ανδρομάχη Μητροπούλου και η Αλεξάνδρα Τζώτζη, αντίστοιχα, ψυχολόγοι, εκπαιδεύτριες και μέλη του Κέντρου Αναφοράς Ιωαννίνων της Πρωτοβουλίας.

Στο σημείο αυτό, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι την εμπειρία μιας εκπαιδευτικού που έχει λάβει μέρος στην επιμόρφωση, της Ανδρομάχης Παπαευσταθίου. Τέλος, ο Γιώργος Μόσχος, πρώην Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, θα παρουσιάσει το έργο του ως συντονιστή του προγράμματος νεανικής συμμετοχής YES της Πρωτοβουλίας, το οποίο προάγει τη συμμετοχή των εφήβων μέσω συμβουλευτικών ομάδων.

Η εκδήλωση, η οποία απευθύνεται στην τοπική κοινωνία (εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γονείς, παιδιά και εφήβους) θα ολοκληρωθεί με συζήτηση με το κοινό.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back