Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Υπομονή» για τα χορτάρια, λέει ο Δήμος Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου «Υπομονή» για τα χορτάρια, λέει ο Δήμος Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2022, 16:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών σημειώνει, εκκινούμενος από το θέμα της… αστικής και μη, έντονης βλάστησης που πρέπει να κοπεί, ότι «προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες».

Σημειώνει δε ότι προσπαθεί να το κάνει «με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει η Υπηρεσία Πρασίνου και με ιδιώτες εργολάβους που χρησιμοποιεί». Η δημοτική αρχή έχει δεχθεί ιδιαίτερη κριτική για το γεγονός ότι καίριες υπηρεσίες της αποδυναμώνονται χωρίς να αναπληρώνεται το προσωπικό…

Η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς έχουν… «ολοκληρωθεί με επιτυχία» μεν όλα τα συντονιστικά όργανα για την αντιπυρική περίοδο, αλλά το εκ των ων ουκ άνευ κόψιμο των χορταριών (με το οποίο επιφορτίζονται υποχρεωτικά και οι πολίτες για ιδιωτικές εκτάσεις) δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ο Δήμος Ιωαννιτών στην ανακοίνωσή του εξηγεί ότι «οι καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών, με τις συχνές βροχοπτώσεις, δεν βοήθησαν ώστε να εξελιχθεί ομαλά το πρόγραμμα κοπής».

Αυτή την περίοδο καθαρίζονται πάρκα, πλατείες και παιδικές χαρές στη δημοτική ενότητα Ιωαννίνων.

«Η συνολική έκταση πρασίνου στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών ανέρχεται στις 375.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ μόνο η έκταση των νησίδων του οδικού δικτύου φτάνουν στις 50.000 τετραγωνικά μέτρα» αναφέρει ο Δήμος και καταλήγει ότι «οι διαμαρτυρίες κατοίκων είναι απόλυτα κατανοητές όμως γίνεται αντιληπτό ότι η κοπή χόρτων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε όλη την έκταση του Δήμου μέσα σε λίγες μέρες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3