Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

To υπόμνημα του δημάρχου και οι απαντήσεις της υπουργού

Εικόνα του άρθρου To υπόμνημα του δημάρχου και οι απαντήσεις της υπουργού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2021, 22:37
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη τη μέρα της στην Άρτα.

Κατά την επίσκεψή της έγιναν τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου της Δυτικής Νεκρόπολης Αμβρακίας. Οι παρεμβάσεις στη Νεκρόπολη έγιναν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Η κα Μενδώνη εγκαινίασε και την περιοδική έκθεση «Η Άρτα το 1821. Έμποροι, τεχνίτες, εταιριστές επαναστάτες», στο κτίριο της προσφάτως αναστηλωμένης ακρόπολης του Κάστρου της Άρτας, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης κάνει γνωστό επίσης ότι ο ίδιος κατέθεσε στην υπουργό μια σειρά από αιτήματα για διάφορα ζητήματα, στα οποία η κα Μενδώνη ανταποκρίθηκε θετικά (σχεδόν σε όλα τα ζητήματα).

Σύμφωνα λοιπόν με τον Δήμο Αρταίων, το υπουργείο Πολιτισμού «είναι θετικό»: στη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων των κτισμάτων που εφάπτονται  πέριξ του Κάστρου της Άρτας, στην εξαγορά του Αρχοντικού Παπακώστα για τη στέγαση των γραφείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, στην προοπτική δημιουργίας νέας πτέρυγας στο Αρχαιολογικό Μουσείο για τη στέγαση Βυζαντινού Μουσείου, στη χρηματοδότηση των εργασιών στον Ιερό Ναό Παρηγορήτισσας μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης από την Περιφέρεια Ηπείρου, στην αποκατάσταση και αξιοποίηση του Ιμαρέτ μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από την Περιφέρεια Ηπείρου, στη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων στο μικρό θέατρο της Αμβρακίας, στον φωτισμό πέριξ των μνημείων, στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρηση της χρήσης του χώρου του Κάστρου κ.λπ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Μενδώνη για την επίσκεψή της, για την πολύ καλή συνεργασία μας. Ήταν μια εποικοδομητική και αποτελεσματική συνάντηση, για το λόγο ότι η θπουργός ήταν απόλυτα ενημερωμένη για τις ανάγκες και τον πλούτο της περιοχής μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τσιρογιάννης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back