ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπόμνημα για τη μετα-Ιόνια εποχή

Εικόνα του άρθρου Υπόμνημα για τη μετα-Ιόνια εποχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2017, 02:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα για τα εγκαίνια της Ιόνιας οδού έδωσε την ευκαιρία στους δημάρχους της Ηπείρου να συναντηθούν (έστω και λίγο) μαζί του και να του παραδώσουν υπομνήματα. Ένα από τα υπομνήματα αυτά ήταν του δημάρχου Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Ο κ. Ντακαλέτσης, στο υπόμνημά του, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα, θέτει μια σειρά από ζητήματα τα οποία απασχολούν τον Δήμο Δωδώνης λόγω των… χωροταξικών αλλαγών που έχουν επέλθει από τη λειτουργία της Ιόνιας οδού. Πρώτα βέβαια υπενθυμίζει ότι δημοτικές εκτάσεις εκατοντάδων στρεμμάτων απαλλοτριώθηκαν χωρίς καμία αποζημίωση –κάτι που ισχύει για όλες τις δημοτικές εκτάσεις από τις οποίες περνάει η Ιόνια. Στο υπόμνημα, ένα από τα βασικά αιτήματα είναι η σύνδεση της περιοχής του Λούρου με την Ιόνια οδού. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των οδηγών εγκαταλείπει την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Αθηνών, το τοπίο αλλάζει ριζικά, με τον κ. Ντακαλέτση να κάνει λόγο για οικονομικό μαρασμό και απαξίωση της περιοχής.

Ο Δήμος Δωδώνης ζητά ακόμη τη χρηματοδότηση ειδικού χωρικού σχεδίου για τις περιοχές των δύο κόμβων του οδικού άξονα (Τερόβου και Σερβιανών), που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Δωδώνης, προκειμένου να αποτυπωθεί η ορθολογική χρήση γης και οι δυνατότητες ανάπτυξης. Επίσης, ζητά την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου και των έργων διευθέτησης των ομβρίων προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του λεκανοπεδίου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου, σημειώνεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κ. Ντακαλέτση και για την πορεία των έργων αναστήλωσης στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, με τον δήμαρχο να επαναφέρει το πάγιο αίτημα για ίδρυση μουσείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back