ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπογραφές για το υπόλοιπο αποχετευτικό της Ελεούσας

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για το υπόλοιπο αποχετευτικό της Ελεούσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2021, 19:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη σύμβαση για την υλοποίηση της β’ φάσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Ελεούσα υπέγραψαν ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ. Αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της επέκτασης του οικισμού Ελεούσας, συμπληρωματικά του δικτύου που είχε κατασκευαστεί από την πράξη «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Οικισμού Ελεούσας» με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η δημοτική αρχή Ζίτσας σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η β’ φάση του δικτύου ακαθάρτων αποτελούσε μία από τις βασικές της διεκδικήσεις.

«Με την κατασκευή του επιτυγχάνουμε να καλύψουμε πλήρως το πυκνοδομημένο τμήμα του οικισμού της Ελεούσας, και αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η προσπάθεια που καταβάλαμε επί σειρά ετών με το Τμήμα Προγραμματισμού και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παίρνει ‘σάρκα και οστά’ δημιουργώντας νέα δεδομένα στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των αστικών λυμάτων» αναφέρει ο δήμαρχος κ. Πλιάκος.

Προσθέτει επίσης ότι με το έργο αυτό αποτρέπεται και το ενδεχόμενο επιβολής  προστίμων από τους ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς μηχανισμούς καθώς η Ελεούσα ανήκει στην κατηγορία των οικισμών που επιβάλλεται να διαθέτουν ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

«Ζητάμε τα τελευταία ψήγματα υπομονής των κατοίκων της έδρας του Δήμου καθώς με αυτό το έργο ολοκληρώνονται τα έργα υποδομών που ταιριάζουν και αρμόζουν στην πρωτεύουσα του Δήμου Ζίτσας. Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: ‘κάλλιο αργά παρά ποτέ’. Όλοι μαζί θα τελειώσουμε τα τελευταία έργα υποδομών και θα πάμε στη φάση των αποκαταστάσεων με ασφαλτόστρωση σε ολόκληρο τον οικισμό» υπογραμμίζει ο κ. Πλιάκος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back