ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπογραφές για τη μελέτη των πρώην στρατιωτικών φυλακών

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για τη μελέτη των πρώην στρατιωτικών φυλακών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2019, 14:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όπως είχε ανακοινωθεί, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας υπέγραψε την ανάθεση των οριστικών μελετών στους νικητές του βραβείου του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση των πρώην στρατιωτικών φυλακών.

 «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ένας εμβληματικός χώρος απέκτησε χρηματοδότηση για την αποκατάστασή του και ενσωματώνεται στη στρατηγική μας για την αναβάθμιση του παραλίμνιου μετώπου και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Για μια μεγάλη παραλίμνια έκταση που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, πλέον ανοίγονται τελείως διαφορετικές προοπτικές. Θέλουμε να φέρουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες πιο κοντά στη λίμνη και η παρέμβαση αυτή ενισχύει τον στόχο μας αυτόν. Παραδίδουμε στην επόμενη Δημοτική Αρχή μια πολύ καλή μαγιά σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της παραλιμνίου. Θα είμαστε παρόντες για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των έργων που προγραμματίσαμε, ωριμάσαμε και ξεκινήσαμε την υλοποίησή τους» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπέγκας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ και είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Σκοπός της παρέμβασης αποτελεί η διατήρηση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του χώρου και η ανάδειξη αυτών φιλοξενώντας σε όλη τη διάρκεια του έτους περιοδικά εκθετήρια τοπικών προϊόντων και εργαστήρια δραστηριοτήτων. Ο μεγάλος ακάλυπτος χώρος της περιοχής θα οργανωθεί με προτεινόμενους νέους ανοιχτούς χώρους θεματικών κήπων με μόνιμες ή μη καλλιτεχνικές δημιουργίες, υπαίθριου σινεμά, ήπιων μορφών αθλητισμού και χώρων αναψυχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back