Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπογραφές για τα «νέα» αθλητικά κέντρα

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για τα «νέα» αθλητικά κέντρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2017, 15:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επτά μήνες μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού, ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των αθλητικών κέντρων στην Καλούτσιανη και στην Κιάφα, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε όχι και τόσο καλή κατάσταση. Η παρέμβαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς και οι δύο χώροι βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και προσελκύουν πολύ νέο κόσμο.

«Με την υπογραφή της σύμβασης για τα δύο αθλητικά κέντρα ενισχύονται οι παρεμβάσεις μας σε ανοιχτούς χώρους άθλησης που σκοπό έχουν να αποκτήσουν οι πολίτες πρόσβαση σε ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ακολουθούν παρεμβάσεις σε αθλητικά κέντρα κι άλλων γειτονιών της πόλης…», δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Έκανε δε γνωστό ότι θα παραδοθεί και το αθλητικό κέντρο Περάματος, το οποίο κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ από τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της παραλίμνιας ζώνης.

Όσον αφορά τα αθλητικά κέντρα Καλούτσιανης και Κιάφας, αυτά πρέπει να είναι έτοιμα σε έναν χρόνο, σύμφωνα πάντα με τη σύμβαση (πάντα βέβαια, σε κάθε έργο, έχουμε παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης). Οι πόροι για την ανακατασκευή των κέντρων προέρχονται δε από το δημοτικό ταμείο. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν σε 550.000 ευρώ. Η ανάδοχη εταιρία (ΓΙΓΕΚΑΤ ΑΤΕΕ) έδωσε έκπτωση 55,5%. Το κόστος δηλαδή για την αναβάθμιση των δύο αθλητικών κέντρων φτάνει σε 244.746 ευρώ.  

Το αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης βρίσκεται δίπλα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην οδό Αρχ. Μακαρίου, σε έναν χώρο 4 στρεμμάτων. Σήμερα περιλαμβάνει τρία γήπεδα μπάσκετ, τα οποία είναι σχεδόν άχρηστα, και ένα παράπηγμα από λαμαρίνες. Η μελέτη του έργου προβλέπει την αναδιάρθρωση του χώρου και των δραστηριοτήτων του αθλητικού κέντρου, με την κατασκευή δύο νέων γηπέδων μπάσκετ (με αντικραδασμικό δάπεδο) και τη δημιουργία μίας νέας πίστας skate.

Μακέτα του μεταμορφωμένου αθλητικού κέντρου Καλούτσιανης

Το αθλητικό κέντρο Κιάφας βρίσκεται στην πλατεία, δίπλα από το σχολικό συγκρότημα της συνοικίας, σε μια έκταση 6,3 στρεμμάτων. Σήμερα περιλαμβάνει δύο γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και ένα βοηθητικό κτίριο με αποδυτήρια, γραφείο ιατρού και αναψυκτήριο. Ο χώρος βρίσκεται σήμερα σε κακή κατάσταση, παρουσιάζοντας σημαντικές φθορές. Η μελέτη του έργου προβλέπει την αποξήλωση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου και την τοποθέτηση νέου, την ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ (αντικραδασμικό δάπεδο και νέες μπασκέτες) και εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του βοηθητικού κτιρίου του αθλητικού κέντρου.

Και στα δύο αθλητικά κέντρα θα τοποθετηθεί σύστημα ηλεκτροφωτισμού με διπλούς προβολείς led. «Έτσι, οι χώροι θα είναι λειτουργικοί και θα προσφέρονται για άθληση και κατά τις νυχτερινές ώρες. Με τη φωταγώγηση δε, θα ενισχυθεί η σχέση των νέων αθλητικών κέντρων με τον κοινόχρηστο χώρο και θα δημιουργηθούν συνθήκες για να αποτραπούν ενδεχόμενοι βανδαλισμοί» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back