ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Υπόγεια» σκουπίδια: πρώτη φάση

Εικόνα του άρθρου «Υπόγεια» σκουπίδια: πρώτη φάση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2016, 22:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάνω από 60.000 ευρώ θα στοιχίσει το καθένα από τα εννιά συστήματα υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων που πρόκειται να τοποθετήσει ο δήμος Ιωαννιτών. Αν και με αρκετή καθυστέρηση, τα Γιάννενα θα έχουν κάποια από τα σκουπίδια τους μέσα στη γη. Τοποθεσίες οι οποίες έχουν βαρύ φορτίο σκουπιδιών ή έχουν μια τουριστική αναφορά, θα αποκτήσουν μια τελείως διαφορετική εικόνα. Μάλιστα, το έργο, το οποίο χρηματοδοτεί ο δήμος Ιωαννιτών από ιδίους πόρους με το συνολικό ποσό των 592.000 ευρώ, ξεκινά άμεσα –από αύριο κιόλας. 

Τα δύο πρώτα συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων πρόκειται να τοποθετηθούν στις οδούς Κουντουριώτη και Εθνικής Αντιστάσεως, στην περιοχή έξω από το Κάστρο. Λόγω των εργασιών, οι δύο δρόμοι θα είναι κλειστοί αύριο και μεθαύριο.

Συνολικά ο Δήμος έχει προμηθευτεί εννιά βυθιζόμενα συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων -οικιακών και ανακυκλώσιμων. Η χωρητικότητα του κάθε κάδου είναι 1.100 λίτρα.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να επεκτείνει την υπογειοποίηση… των σκουπιδιών. «Η υπογειοποίηση των κάδων θα λειτουργήσει πιλοτικά σε αυτή την πρώτη φάση, ώστε να δούμε τα αποτελέσματα της. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να επεκταθεί και σε άλλα σημεία. Μπορεί πραγματικά να αλλάξει η εικόνα της καθαριότητας σε περιοχές που είναι σήμερα επιβαρυμένες από τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού κάδων, αρκεί να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό. Καθοριστικό ρόλο για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας, θα παίξει η συμπεριφορά των πολιτών, γι’ αυτό ζητάμε τη συνεργασία και τη βοήθεια όλων» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι πρώτοι εννιά κάδοι, είναι: Χαριλάου Τρικούπη & Μιχαήλ Αγγέλου, 28ης  Οκτωβρίου (δίπλα στο κτίριο του ΟΤΕ), λεωφόρος Δωδώνης  & Μιχαήλ Αγγέλου, Πυρσινέλλα & Μελανίδη  (έναντι Public), Πυρσινέλλα & Γ. Σακκά (1ος Παιδικός Σταθμός), πλατεία Πάργης, Εθνικής Αντιστάσεως  & Αβέρωφ, Κουντουριώτη & Ζάππα, Πέραμα (στην είσοδο).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3