Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υποδοχή του νέου πρέσβη της Τσεχίας

Εικόνα του άρθρου Υποδοχή του νέου πρέσβη της Τσεχίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2020, 18:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με το νέο πρέσβη της Τσεχίας Γιακούμπ Καρφίκ και την υπεύθυνη του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας Λούσι Κουλιγκόβα-Μανωλοπούλου είχε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο κ. Καρφίκ κάνει περιοδεία επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Όπως τόνισε, συζήτησε με τον κ. Ελισάφ την προσέλκυση τσέχων επισκεπτών στα Γιάννενα, λέγοντας ότι «κανένας Τσέχος δεν θα πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επισκεφθεί τα Γιάννενα».

Συζήτησε επίσης τη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο και της ανταλλαγής φοιτητών μέσω των προγραμμάτων Erasmus, κάτι που προφανώς, το έχει συζητήσει και με τις πρυτανικές αρχές.

Η κα Κουλιγκόβα-Μανωλοπούλου, ανέφερε ότι ήδη,  με τον Δήμο Ιωαννιτών υπάρχουν συνεργασίες στον τομέα του πολιτισμού, οι οποίες το επόμενο διάστημα θα εμπλουτιστούν με σκοπό «να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της Τσεχίας στα Γιάννενα μέσα από τον κινηματογράφο, την μουσική και τα βιβλία».

Ο κ. Ελισάφ ευχαρίστησε τον πρέσβη και την πρόεδρο και είπε μεταξύ άλλων ότι «μπορούμε να διευρύνουμε (σ,σ τις προτεραιότητες) και παράλληλα μπορούμε να εμβαθύνουμε την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τις ανταλλαγές φοιτητών. Σημαντική επίσης μπορεί να είναι η συνεργασία μας στον τουριστικό τομέα καθώς έχουμε ήδη επικοινωνήσει με όλα τα μεγάλα τουριστικά γραφεία της Τσεχίας, ενώ συζητήσαμε και τις δυνατότητες που υπάρχουν και για επιχειρηματικές συνεργασίες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back