Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λίγο από αεροδρόμιο και λίγο από πάρκο τεχνολογίας

Εικόνα του άρθρου Λίγο από αεροδρόμιο και λίγο από πάρκο τεχνολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2022, 17:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα βρίσκεται ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, οι προσδοκίες για αεροπορικό δρομολόγιο Τελ Αβίβ-Ιωάννινα επανέρχονται, ενώ καλλιεργούνται και νέες προσδοκίες για την «άφιξη» εταιριών τεχνολογίας, ισραηλινών συμφερόντων.

Ο πρέσβης Noan Katz έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πάρκο τεχνολογίας και έρευνας, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο πρέσβης ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλές εταιρίες συμφερόντων του Ισραήλ που είχαν δραστηριοποιηθεί στην Ουκρανία, από την οποία αποχώρησαν μετά τις πολεμικές συγκρούσεις και αναζητούν χώρους εγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο πρέσβης ανέλαβε επίσης να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα του για επαναφορά των πτήσεων που είχαν αρχίσει κατά το παρελθόν (σ.σ. εν έτει 2018, χωρίς το εγχείρημα όμως να κρατήσει πολύ).

Ο περιφερειάρχης, από την πλευρά του, μίλησε για μεγάλη αύξηση στις αφίξεις τουριστών από το Ισραήλ στην περιοχή και για τον σεβασμό που τρέφουν οι Ηπειρώτες για τους Ρωμανιώτες Εβραίους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back