ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Υποβιβάζεται το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2020, 16:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, σχετικά με την ολοκλήρωση του δρόμου Ιωαννίνων-Κακαβιάς, με αφορμή την απάντηση που δόθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Αμυρά και τις αντιδράσεις που αυτή ξεσήκωσε.

Η κα Τζούφη επισημαίνιε στην ερώτηση ότι «σύμφωνα με Τεχνικό Δελτίο του υπουργείου ανατρέπεται ο αρχικός σχεδιασμός και η αρχική μελέτη που προέβλεπε την κατασκευή αυτοκινητόδρομου διπλής κατεύθυνσης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό κράσπεδο».

Προσθέτει ότι «ο νέος σχεδιασμός υποβιβάζει το έργο και εισηγείται αμελητέες βελτιώσεις του υπάρχοντος δρόμου, ο οποίος δε θα πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ενός σύγχρονου και ασφαλούς ευρωπαϊκού αυτοκινητόδρομου» και ζητάει από τον κ. Καραμανλή να κάνει γνωστές τις ενέργειες για να «υλοποιηθεί το έργο, με τρόπο που θα καλύπτει τις τρέχουσες και μελλοντικές κυκλοφοριακές ανάγκες, θα διευκολύνει την μετακίνηση των κατοίκων και θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου».

Σημειωτέον ότι την προσεχή Δευτέρα, θα γίνει συνάντηση στο υπουργείο, για το θέμα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back