ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Μυκήνες

Εικόνα του άρθρου Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Μυκήνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2020, 02:19
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις Μυκήνες. Όπως ανακοινώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ, στην περιοχή θα παραμείνουν για όλο το βράδυ σημαντικές πυροσβεστικές, επιχειρώντας την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και για να αποτρέψουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.  

Η φωτιά στην περιοχή των Μυκηνών, η οποία επεκτάθηκε και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, ξέσπασε το μεσημέρι. Το υπουργείο Πολιτισμού έβγαλε ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα αρκετές ώρες αργότερα, το απόγευμα, και επιχείρησε να καθησυχάσει, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που δεν βλέπει ζημιές στις αρχαιότητες!

«Χάρη στη ριζική αποψίλωση του χώρου από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος εντός και εκτός των τειχών της μυκηναϊκής ακρόπολης, η πυρκαγιά δεν προξένησε ζημιές στις αρχαιότητες, όσον αυτό είναι δυνατό να διαγνωσθεί από την μέχρι στιγμής δυνατότητα πρόσβασης στα πληγέντα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου» αναφέρεται στην ανακοίνωση... Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

Η πλήρης εκτίμηση των ζημιών, θα γίνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, όταν κατασβηστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Επισημαίνεται δε ότι βρίσκονται σε πλήρη και ασφαλή λειτουργία τα συστήματα ασφαλείας, ο ηλεκτροφωτισμός και η υδροδότηση σε όλη την έκσταση του αρχαιολογικού χώρου. Επίσης, υπάρχουν πλήρεις ύδατος δεξαμενές πυρόσβεσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Μυκηνών θα φυλάσσονται με μέριμνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και με τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί περίπτωση αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει επίσης ότι στις Μυκήνες βρέθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου. Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Μυκηνών θα παραμείνουν προσωρινά κλειστοί για λόγους ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back